IĞDIR’DA KAYISI HASADI BAŞLADI

Tarih : 2018-06-14 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR’DA KAYISI HASADI BAŞLADI

TÜRKİYE' nin en doğusunda İran, Nahcivan ve Ermenistan'a komşu olan Iğdır ovasında bu yılki kayısımızın hasadı yüz güldürdü.
 

            Sofralık olmasından dolayı kayısımızın hasat ve tüketiminin çok kısa sürdüğünü belirten Kumtepe şöyle konuştu:
"Soğuk hava depolarımız var, burada muhafaza edilen kayısı daha uzun ömürlü oluyor. Hasadı yapılan Iğdır kayısısı, bu yıl bereketi ile üreticinin yüzünü güldürürken, tüketilmek için dört farklı şekilde işleniyor.
          Bizim kayısımız kurutmalık değil, sofralık kayısıdır. Iğdır kayısısı tadıyla, güzelliğiyle, lezzetiyle ünlüdür. Iğdır kaysısı; yaş olarak tüketilmesi yanında güneşte kurtularak reçeli yapılarak, çekirdeği ise kırılıp tuzlanarak kuruyemiş olarak kışın tüketilmek üzere köylü kadınların ellerinde işleniyor. Bu yıl kaysının çok verimli geçtiğini belirten Kumtepe, Iğdır kayısısının mayıs sonunda olgunlaştığını, haziran ayı içerisinde hasadı yapıldığını söyledi. Yurt dışına ihracatı yapılmaktadır. 
           İlimizde, kayısı hasadının yapıldığı bu günlerde, yeni hasat sezonunun üreticilerimize ve borsamız üyelerine hayırlı, bereketli ve bol kazançlı olmasını temenni ederiz.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.