JANDARMA TEŞKİLATI 179 YAŞINDA

Tarih : 2018-06-14 / Kategori : Genel Haber

JANDARMA TEŞKİLATI 179 YAŞINDA

Jandarma Teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Belediye Meydanında kutlama programı düzenlendi.

 

 

          Programa Vali Enver Ünlü, Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutan V. P. Albay Ali Taşdelen, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sağlam, 1. Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanı Arif Hamdi Sazak, İl Jandarma Komutanı Hakan Başakçı, kurum müdürleri, dernek başkanları ve Jandarma ile Emniyet teşkilatlarının mensupları katıldı.
           İl Jandarma Komutanlığı çelenk sunumu ile başlayan program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ile devam ederek Valimizin burada bulunan Jandarma personellerini tebrik etmesiyle son buldu.
Programda konuşan Valimiz; ''Jandarma Teşkilatının değerli mensupları, kurulduğu günden bu yana yüce milletimiz ve güzel vatanımız için kan ve ter döken, köklü ve şanlı bir maziye sahip olan Jandarma Teşkilâtının 179´uncu kuruluş yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
           Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, “Her zaman yurt, ulus ve Cumhuriyete aşk ve sadakatle bağlı, tevazu, fedakârlık ve feragat örneği bir kanun ordusu.” şeklinde tanımladığı Jandarma Teşkilatımız, kurulduğu 1839 yılından beri devletimizin temel yapı taşlarından birisini oluşturmuştur. Güzel yurdumuzun her köşesinde, devletimizin kudret ve adaletinin yanı sıra şefkat ve merhametini de temsil eden Jandarma Teşkilatımız, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için, suç ve suçlu ile mücadelede üstlendiği görevleri her koşulda başarıyla ifa etmiştir. Bundan sonra da 179 yıllık birikimiyle kendisine tevdi edilecek bütün görevleri mükemmel düzeyde yerine getireceğine olan inancım ve güvenim tamdır.Jandarma Teşkilatının ulaştığı bugünkü onurlu seviyede, emek, gayret ve alın terleri bulunan gelmiş geçmiş tüm mensuplarımıza müteşekkiriz. Bizlere bırakılan bu güçlü ve değerli mirastan dolayı şükranlarımızı sunuyor, kendilerini saygı, sevgi ve hürmetle bir kez daha anıyoruz. Özellikle terör örgütlerinin son dönemlerde ülkemizin bekasına yönelik yaratmış olduğu tehdit, teşkilatımızın daha güçlü, güvenilir ve kendisine tevdi edilecek görevlere daima hazır bir kuvvet olmasını gerektirmektedir. Bu bağlamda; ülkemizin güvenliği, huzuru ve bekası için Jandarma teşkilatımızın, başta teröristle mücadele olmak üzere, kendisine tevdi edilen tüm görevleri, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlarından aldığı yetkiyle yerine getirmesi hayati önemdedir. Bu hassasiyetin bilincinde olan Jandarma Teşkilatımız; milli, kültürel ve ahlaki değerlere sahip, Atatürkçü düşünce sistemini özümsemiş, Cumhuriyetimizin temel niteliklerine bağlı, vatanını, milletini ve bayrağını seven, vazifesini her şeyin üstünde tutan personeliyle, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da, ülkesinin bekası ve milletinin huzuru için kendisine tevdi edilecek her türlü görevi başarma kararlılığı içinde olacaktır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde; Jandarma Teşkilatının 179´uncu kuruluş yıl dönümünü kutlar, başta ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silâh arkadaşları olmak üzere, vatanımız ve milletimiz için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anar; tüm şehit ailelerimize, emekli mensuplarımıza Jandarma teşkilatının tüm personeli ile ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.'' dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası