ARICILIK KURSUNDA BAŞARILI OLANLARA SERTİFİKALARI TÖRENLE DAĞITILDI

Tarih : 2018-06-22 / Kategori : Genel Haber

ARICILIK KURSUNDA BAŞARILI OLANLARA SERTİFİKALARI TÖRENLE DAĞITILDI

       İl Müdürlüğünce başlatılmış olan arıcılık kursu sona erdi. İl Müdürlüğü  teknik elemanları tarafından verilen kursa, arıcılıkla ilgili bilgi sahibi olmak isteyen veya arıcılıkla uğraşıp eksik bilgilerini tamamlamak isteyen çiftçilerden 28 kursiyer kursu başarı ile tamamlayarak sertifikalarını aldılar.

 

         Iğdır Valiliği toplantı salonunda Vali Enver ÜNLÜ'nün katılımı ile gerçekleşen törene İl Müdürü  Özkan YOLCU ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat AYDOĞDU'da katıldılar.
         Verilen 'Arı Yetiştiriciliği Kurs' ve İlimizdeki arıcılık hakkında açıklama yapan İl Müdürü  Özkan YOLCU; "28. Mayıs 5 Haziran tarihleri arasında toplam 72 saat süre ile verilen kursta 28 katılımcımız eğitim alarak başarılı olmuştur. İlimizin arı yetiştiriciliği ve bal üretimine çok önemli katkılar sağlayacağını, modern ve kaliteli bal üretiminde büyük gelişmeler göstereceğimizi ümit ediyorum" dedi.
        Arı yetiştiriciliğinin ve kaliteli bal üretiminin son dönemlerde oldukça önem kazandığına vurgu yapan Vali  Enver ÜNLÜ'de; ''Arıcılık İlimiz için çok önemli bir sektör. Tuzluca ilçemizin bitki örtüsü çok çeşitli ve geniş, arıcılık yapmaya oldukça elverişli, elimizdeki potansiyeli iyi kullanmayı hedefliyoruz. Öncelikle kayıt dışı üretimin önüne geçmeliyiz. Bilgi ve teknolojiyi az kullanan, dağınık ve denetlenemeyen yapıdan bir fayda sağlayamayız. Bizim faaliyet alanımız bilgi ve teknolojiyi kullanarak arıcılığın sürdürülebilir bir hale gelmesini sağlamalıdır. İlimizin avantajlarını bilerek ve doğru bir flora takibi yaparak başarılı sonuçlar alacağımızdan eminim. Ben kurslara katılım sağlayan siz değerli kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Sertifikalarınızın hayırlı olmasını temenni ediyor ve başarılar diliyorum.'' dedi.
        Konuşmalardan sonra sertifika dağıtım törenine geçildi.   Vali Ünlü, kursiyerlere tek tek sertifikalarını dağıtarak başarılar diledi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.