Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü Öğrencilere Dağıttıyı Dergilerle Sağlık Okuryazarlığında Farkındalık Yarattı.

Tarih : 2018-06-23 / Kategori : Sağlık

Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü Öğrencilere Dağıttıyı Dergilerle Sağlık Okuryazarlığında Farkındalık Yarattı.

      Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından 7-10  yaş arası çocuklarda sağlık okuryazarlığını arttırmak  ve sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek amacı ile  Sağlık Çocuk  Dergisi hazırlanmıştır. 

İçeriğinde sağlıkla ilgili öğretici bilgiler, bulmacalar, bilmeceler,  hikâye, test ve görsellerin yer aldığı oyunlar ve masallardan oluşan dergiler,  Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Iğdır ili olmak üzere Karakoyunlu, Tuzluca ve Aralık ilçelerinde hizmet veren Toplum Sağlığı Merkezlerinde görevli sağlık personellerince okullarda öğrenim gören ilköğretim öğrencilerine karne hediyesi olarak dağıtıldı.
       Konu hakkında İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan EROL’ un yaptığı açıklamada; Bakanlığımızın hedef ve amaçları doğrultusunda halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesi ile teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerinin daha verimli kullanılabilmesi için uyarıcı, bilgilendirici ve eğitici mahiyette materyaller hazırlamaktadır. 
Bu bağlamda, sağlıklı bir gelecek için çocukların elde ettikleri öğrenim deneyimleri büyük bir öneme sahiptir.Tüm öğrencilerimiz Sağlık Çocuk dergisine ücretsiz abone olabilirler.
Abone olmak için T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü adresine abonelik formunun gönderilmesi ya da www.saglikcocuk.saglik.gov.tr internet adresinden abone olunabileceğini anlatırken, derginin abonelik işlemini yaptıran çocukların adresine düzenli bir şekilde her ay ücretsiz olarak gönderileceğini belirtirken, öğrencilerin yapılan bu çalışmaya gösterdiği ilgi karşısında memnuniyetini de dile getirdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.