2018-2019 ÜNİP Dönem Başkanlığını Üniversitemiz Yapacak

Tarih : 2018-07-02 / Kategori : Eğitim

2018-2019 ÜNİP Dönem Başkanlığını Üniversitemiz Yapacak

       18. Üniversitelerarası İşbirliği Programı(ÜNİP) toplantısı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde gerçekleşti. 
Yaklaşık 50 üniversitenin üyesi olduğu ÜNİP’in 2018–2019 dönem Başkanlığını Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın özverili çalışmalarıyla Iğdır üniversitesi aldı.

         Cumhuriyet Üniversitesi Mihmandar Uygulama Oteli’nde düzenlenen toplantıya, Rektörü  Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Yozgat Bozok
Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ile ÜNİP’e üye üniversitelerin Rektör Yardımcıları ve ÜNİP temsilcileri katıldı.
          Rektör Alma, “Türkiye içerisindeki üniversitelerin, ortak projelerde buluşması gerekmektedir.”
          ÜNİP’in 2018–2019 dönem başkanlığını üniversitemizin alması ile ilgili duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Alma, “ÜNİP bugün 50 üyesi olan bir kuruluş. Bütün üniversitelerimizin, uluslararası platformda söz sahibi olmak adına gayretler gösterdiğini görüyoruz. 
Şunu itiraf etmeliyiz ki, uluslararası anlamda, daha iyi bir noktaya gelebilmek için birlik ve berberlik adına biraz zayıf olduğumuzu görüyoruz. 
Biz Türkiye’deki üniversiteler olarak işbirliği içerisinde olamazsak, uluslararası platformlarda da istediğimiz başarıya ulaşamayız. Bu noktada ÜNİP, mevcut imkânların kullanımı ve ortak proje üretme adına da önemli bir programdır. Türkiye içerisindeki üniversitelerin, ortak projelerde buluşması gerekmektedir. Bununla beraber, yükseköğretimi ilgilendiren birçok konu bu program kapsamında konuşulup tartışılacaktır. Bize bu fırsatı veren herkese üniversitemiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.
         ÜNİP Nedir?
        ÜNİP, Üniversitelerarası İşbirliği Programının kısaltmasıdır. ÜNİP protokolü, Programa katılan üniversitelerin ön lisans ve l isans eğitim-öğretiminde yapacakları işbirliği, öğretim  üyelerinin lisansüstü eğitim-öğretim programlarında görevlendirilmesi esasları ile ortak lisansüstü eğitim-öğretim programlarına kayıt olacak öğrenci, öğretim yardımcısı, okutman ve öğretim görevlilerinin belirlenmesi esaslarını; ortak bilimsel ve teknolojik araştırma-geliştirme projelerinin hazırlanması esaslarını; bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler alanlarında yapılacak ortak çalışmaların geliştirilmesi amaçlayan projedir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası