DEV PROJEYE ONAY ÇIKTI

Tarih : 2018-07-09 / Kategori : Genel Haber

DEV PROJEYE ONAY ÇIKTI

           Avrupa İPA fonlarından karşılanacak olan Kanalizasyon ve Atık Su Arıtma Tesisi  Projesine onay çıktı ve dev proje hayata geçiyor.
         Iğdır Belediyesinin 30 yıllık kanalizasyon ve atıksu arıtma sorununu çözecek olan Iğdır Entegre Su Projesi kapsamında yürütülen kanalizasyon projesi son saha ziyareti ve değerlendirme toplantısı 02-04 Temmuz tarihlerinde ilimizde gerçekleşti. Toplantıya Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı François Begeot, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımlar Dairesi Başkanı İsmail Raci Bayer, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Avrupa Birliği Yatırımlar Dairesi ve Müşavir Firma yetkililerinden oluşan kalabalık bir teknik heyet katıldı. 

            Yapılan saha ziyaretleri ve değerlendirme toplantılarında projenin hayata geçirilmesi ile ilgili tüm sorunlar masaya yatırılmış ve gerekli çözüm önerileri tartışıldı. Yapılan sonuç değerlendirmesinde projenin hayata geçirilmesi için tüm sorunların çözüldüğü, ihale sürecinin 2018 yılı içerisinde başlayacağı ve 2019 yılı içerisinde de inşaat çalışmalarının yapılacağı toplantıya katılan yetkililer tarafından belirtildi. 
          Yapılan saha denetimleri, toplantılar ve atık su Şebekesi ve Kollektörleri Projesi hakkında bilgi veren Başkan Murat Yikit:” Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Avrupa Birliği Yatırımlar Dairesi ve Müşavir Firma yetkililerinden oluşan kalabalık bir teknik heyeti şehrimizde ağırlayarak projenin son detayları hakkında saha denetimleri ve toplantılar gerçekleştirdik. Yapılan görüşmeler sonunda 2009 yılından beridir uzun uğraşlar ve emek harcadığımız projemiz nihayet onay aldı ve artık projemiz hayata geçiyor. şehrimizin en büyük problemi olan alt yapı problemini çözecek olan bu dev  Proje kapsamında boru çapları 200 – 1200 mm arasında değişen yaklaşık 101 km atık su şebekesi ve kollektörleri imal edilecektir. Atık su Arıtma Tesisi için ise  Proje kapsamında 2032 hedef yılına hizmet etmek üzere ortalama atık su debisi yaklaşık 25000 m3/gün olan evsel atık su arıtma tesisi imal edilecektir. Azot ve fosfor giderimi yapıldıktan sonra arıtılmış atık su DSİ’nin T-10 Erhacı deşarj kanalına verilecektir. Tesisten çıkacak çamur kompost haline getirilerek değerlendirilecektir. 2019 yılında halkımız temiz bir su ve sorunsuz çalışan bir kanalizasyon sistemine sahip olacaktır. ”dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası