İRAN HEYETİ İLE SINIR GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarih : 2018-07-11 / Kategori : Genel Haber

İRAN HEYETİ İLE SINIR GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti ile İran İslam Cumhuriyeti sınır illeri arasındaki ''Sınır Güvenliği Toplantısı'' ilimizde gerçekleştirildi.

 

Vali Enver Ünlü'nün başkanlığındaki Türkiye heyeti; Hudut Komiseri Albay Şirzad Hacızadeh başkanlığındaki İran heyeti ile Iğdır Valiliği Toplantı Salonunda bir araya geldi.
Türkiye Cumhuriyeti heyetinden toplantıya Vali Enver Ünlü, yanı sıra Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı P. Albay Hakkı Bahadır Öztürk, Aralık Kaymakamı Kemal Duru, İl Emniyet Müdürü Melih Ekici, İl Jandarma Komutanı Hakan Başakçı, İl Göç İdaresi Müdürü Muhlis Lordoğlu ve danışmanlık görevi üstlenen diğer ilgililer katıldı.
Yapılan mutat toplantıda Türkiye Cumhuriyeti ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki sınır güvenliği, terör faaliyetleri, hudut olayları ve kaçakçılık konuları ele alındı.
                 İyi niyet temennisiyle sözlerine başlayan Vali Ünlü; ''Şahsım ve beraberinizde ki heyet üyelerinizi serhat şehrimiz Iğdır ilimizde ağırlamaktan dolayı memnuniyetimizi belirtirim. Ülkelerimiz arasında mevcut bulunan iyi komşuluk ve dostluk ilişkilerinin başta güvenlik olmak üzere ticari, kültürel ve sosyal alanlarda da karşılıklı olarak artarak devam edeceğine olan inancım tamdır.'' dedi.
              Devam eden toplantıda iki ülkenin müşterek sınır güvenliği ve bölge sorunlarına açıklık getiren Vali Ünlü; ''Terör örgütünün maddi kaynağı olan insan kaçakçılığı hususunda mevcut tedbirler ve işbirliğinin karşılıklı arttırılmasını talep ediyorum. Bu vesile ile iki ülke arasındaki mevcut güvenlik tedbirleri ve terörle mücadelenin artarak devamını diliyor, beni dinlediğiniz için sizlere ve değerli heyet üyelerinize teşekkür ediyorum.'' dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.