Rektör Alma, TÜBA-GEBİP Toplantısı’na Katıldı

Tarih : 2018-07-13 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma, TÜBA-GEBİP Toplantısı’na Katıldı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, her yıl Cumhurbaşkanı tarafından verilen ve genç bilim insanı ödüllerine layık görülen “bilim insanlarını seçme komisyonu” programı kapsamında TÜBA Gebip Toplantısına katıldı. 

         Türkiye’de tüm bilim alanlarındaki araştırmaları, bilim insanlığını ve araştırıcılığı özendirerek gençleri bilim ve araştırma alanına yönelten, bilimin kamuoyunca kabulünü ve takdirini sağlayan ve bu maksatlarla ödüller veren TÜBA Gebip Toplantısının ev sahipliğini ise Yıldız Teknik Üniversitesi yaptı. Toplantıya; Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Üniversite Rektörleri ve akademisyenler katıldı.
Genç bilim insanları, akademinin şemsiyesi altına alınıyor 
         Bilindiği gibi bilim insanlarının gelişiminde, doktora sonrası bağımsız genç araştırıcılık evresi özel bir öneme sahipken; bilim insanları, kendi başlarına araştırma yapma ve yüksek lisans/doktora tez çalışmalarını yönetme yetkinliklerini geliştirme gereğinin geçerli olduğu bu evrede, özel teşvik ve desteğe de ihtiyaç duyarlar. Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı (TÜBA-GEBİP) bu doğrultuda 2001 yılında ülkemizde araştırmalarıyla ön plana çıkmış genç bilim insanlarını Akademi’nin şemsiyesi altına almak, kendi aralarındaki ve Akademi üyeleriyle etkileşimlerinden doğacak bir sinerjik bir ortam oluşturmak ve ihtiyaç duydukları akademik ve malî destek ve teşviki sağlamak amacıyla başlatılmıştır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası