Rektör Alma’dan, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Tarih : 2018-07-16 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma’dan, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

         Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

 

         15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin unutulmaması ve daima hatırlanması gerektiğini ifade eden Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, benzeri acı deneyimlerin tekrar yaşanmaması için hep birlikte demokrasiye sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.
          Rektör Alma mesajında; “15 Temmuz'da Türk milleti dünyaya yeni bir mesaj vermiştir. Bu aziz millet, insan hakları ve özgürce yaşamak uğruna canını seve seve verebileceğini bir kez daha dünyaya 15 Temmuz'da duyurdu. Devletimizin varlığını, milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alarak demokrasimize kast eden 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin tarih boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisidir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içindeki bir grup FETÖ/PDY mensubu teröristler ve onların işbirlikçileri; Devletimize, halkımızın iradesine, ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanına ve Türkiye Büyük Millet Meclisimize karşı menfur, haince ve alçakça bir darbe girişimine kalkışmışlardır. Bu ihanet şebekesi tarafından, Türk milletinin uçaklarından, helikopterlerinden ve tanklarından halkımızın ve emniyet görevlilerimizin üzerine pervasızca ateş açılmış, yüzlerce vatan evladımız şehit olmuş, binlerce insanımız ise yaralanmıştır. Geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında da olağanüstü bir mücadele örneği gösteren milletimiz; emniyet güçlerimiz ve Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki vatansever askerlerimiz ile birlikte, bu hain kalkışmayı başarıyla püskürtmüş ve yeni bir demokrasi destanı yazmıştır.
         Iğdır Üniversitesi olarak; vatanımızın ve milletimizin bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor; demokrasimize her zaman sahip çıkacağımızı bir kez daha yüksek sesle vurguluyoruz.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası