ÜNİVERSİTEMİZ ŞEHİT BÜLENT YURTSEVEN KAMPÜSÜNDEKİ YABANCI OTLAR TERMAL YÖNTEMLERLE KONTROL EDİLDİ

Tarih : 2018-07-18 / Kategori : Genel Haber

ÜNİVERSİTEMİZ ŞEHİT BÜLENT YURTSEVEN KAMPÜSÜNDEKİ YABANCI OTLAR TERMAL YÖNTEMLERLE KONTROL EDİLDİ

            Iğdır Üniversitesi Yeşil Alan Müdürlüğü tarafından Şehit Bülent Yurtseven Kampüs alanında bulunan sert zeminlerde, kaldırım kenarlarında, asfalt alanlarında, parke taşı döşenen alanlarda çıkan yabancı otlar güneş enerjisiyle elde edilen sıcak su ile özel olarak tasarlanan sıcak su deposuna aktarılarak,  yabancı otlara uygulandı.

         Bal Ormanı sahasında kurulan vakum tüplü güneş kolektörleriyle yaklaşık olarak 130 oC’ya kadar sıcak su elde edilebilirken; üniversitemiz tarafından özel olarak üretilen ve traktörle çekilebilen sıcak su, depolara aktarılmakta ve uygulanacak alana taşınmaktadır.
          İnsan ve çevre sağlığına yan etkisi yok
        Özel izolasyonlu depolar suyun sıcaklığını 24 saat boyunca muhafaza etmesinin yanı sıra yapılan uygulamaların insana ve çevreye ise herhangi bir yan etkisi bulunmuyor. Zira bu gibi alanlarda çıkan yabancı otları tamamen yok etmek için herbisitler (Glyphosat) yaygın olarak kullanılıyor; ancak herbisitlerin insan çevre ve hayvan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinden dolayı birçok ülkede kentsel alanlarda kullanımı yasaklanmıştır. Bundan dolayı bu konuda kimyasallara alternatif olarak doğal yöntemlere yönelme giderek artmaktadır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.