Rektör Alma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Tarih : 2018-07-25 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma’dan 24 Temmuz  Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

 

        Rektör Alma mesajında; kamu yararı gözeterek doğru habercilik prensibini benimseyen, görevini etik ilkeler çerçevesinde yerine getiren basının, demokrasimizin varlığı ve sürdürülebilirliği bakımından önemli kurumlardan biri olduğunu ifade etti.
          Rektör Alma: “Demokrasiden yana tavır alan yerel ve ulusal medya kuruluşlarının nedenli önemli bir görevi icra ettikleri yadsınamaz bir gerçektir. 24 Temmuz 1908 tarihinde sansürün kaldırılmasıyla ifade özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmış, basın tarihimiz açısından bir dönüm noktası yaşanmıştır. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle, yerel ve ulusal çapta yaşananları özverili bir şekilde haberleştirerek kamuoyunun oluşmasına katkıda bulunan, sürekli ilgi ve desteklerini gördüğümüz basın kuruluşlarımızın bizlere güç kattığını belirtmek isteriz. İfade hürriyeti ve basın özgürlüğü ile kişisel haklar ve özgürlükler arasındaki ince çizgide tarafsız, objektif ve doğru habercilik yapma uğraşında olan, gerektiğinde zor şartlar altında fedakârca çalışan ve görevini hakkıyla yerine getiren tüm gazetecilerimizin basın bayramını kutluyor, mesleğini icra ederken hayatını kaybeden basın mensuplarımızı ise bu vesileyle bir kere daha saygıyla anıyoruz.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.