YAZAR SERDAR GÜNDOĞDU KİTABINI İMZALADI

Tarih : 2018-07-30 / Kategori : Kültür & Sanat

YAZAR SERDAR GÜNDOĞDU  KİTABINI İMZALADI

 Yıllardır Tarih üzerine araştırmalar yapan,Serdar Gündoğdu , İran Seyhatnamesi adlı çevri, kitabı için  imza günü düzenledi.
Vali Yolunda Cafe Bahane (Kumpir Bar) da düzenlenen imza gününe çok sayıda vatandaş katılarak kitabı alarak imzalattılar.

       Yoğun ilginin olduğu imza gününde konuşan Serdar Gündoğdu,  10. Yüz yılda İran coğrafyasında yapılan seyahatin anlatıldığı kitabın çevrisini yaptım gerçekten gezilmesi ve görülmesi gereken yerler.Geçmişe güzel bir yolculuk yapmak isteyenler bu kitabı okumalıdırlar.Kitapta  O zamanki  yaşayış gelenekler görenekler.Yaşamın zorluklarını görmek mümkün.İmza günüme ilgi gösteren arkadaşlara teşekkür ederim.”dedi.
                Serdar Gündoğdu , , İran Seyhatnamesi adlı çevri, kitabında  Zeki Velidi Togan tarafından 1922 yılında Meşhed’de keşfedilen ve ardından birçok dile tercüme edilen Arap seyyahı ve edibi Ebû Dülef’in İran Seyahatnamesi’ni Türkçeye tercüme eden, notlandıran, İbn Hurdazbih, Yakubi, İbn Havkal, Mukaddesi, Ruy Gonzales de Clavijo gibi seyyahların seyahatnamelerinden pasajlar ile zenginleştirerek büyük bir zevk ve istifadeyle okuyucuya sunuyor. ilk defa Türkçe dili ile yayınlanıyor.10. yüzyılda Kafkasya’dan Fars körfezine yapılan yolculuk. Ağrı Dağı ,Aras nehri,Azerbaycan,Erdebil, İran’ın o zaman ki özellikleri anlatılıyor.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası