PİS SU KANALLARINDA YIKANIYORLAR

Tarih : 2018-07-31 / Kategori : Sağlık

PİS SU KANALLARINDA YIKANIYORLAR

                  Doğu Anadolu Bölgesinin   Çukur ovası Iğdır da  sıcaktan bunalan  çocuklar, vatandaşlar  serinlemek için pis su kanallarına girerek yıkanıyorlar.
                 Havaların gittikçe ısınması 38-42 dereceye çıkmasıyla birlikte özellikle çocuklar su kanallarına girerek yıkanmakta su kanallarının yanında güneşlenmekte ardından tekrar yıkanmaktadırlar. Bu çocuklar hastalıklar aldırış etmeden şort ve külotlarıyla girip yıkanmaktalar. Çocuklar , “hastalanmaktan korkmadıklarını her zaman serinlemek için bu sularda yıkandıklarını hava çok sıcak havuz yok ki yıkanalım bir tane var oda paralı" dediler.

 

         Iğdır da pis suları deniz olarak gören serinlemek için yıkanan   çocuklar ve su kanalının yol olan kenarını kumluk olarak görüp güneşlenen yol, çöp ve su üçgeninde yıkanan çocukların sağlıkları. Konusuyla ile ilgili bir açıklama yapan Iğdır Devlet Hastanesi Enfeksiyon uzmanı Dr. Hatun Öztürk Çerik, " Yaz mevsimi nedeniyle Iğdır da bulunan su kanallarında insanlar yıkanarak serinliyorlar. Bu yıkanmalar boğulmalara da neden olmaktadır. En önemlisi enfeksiyon hastalığına yol açmaktadır. Bu sulardan insanlar cilt, göz, kulak enfeksiyonuna yakalanabilirler. Su kanalına giren insanlarda ateş,karın ağrısı,  gibi hastalık belirtileri olabiliyor.bu su kanalları mikrop ve hastalık saçmaktadırlar çünkü her türlü atık madde suyun  içinde  var aileler çocuklarını bu kanallarda yıkanmasına müsaade etmemelidirler. Özellikler gözlerde kapacağı mikrop büyük tehlike arz etmektedirler "dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.