Türkiye-Azerbaycan Dostluk Gurup Başkanlığına Şamil Ayrım Seçildi

Tarih : 2018-07-31 / Kategori : Siyaset

Türkiye-Azerbaycan Dostluk Gurup Başkanlığına Şamil Ayrım Seçildi

        21. Dönem Milletvekilliği yaptığı yıllarda da Türkiye-Azerbaycan dostluk gurup başkanlığı yapan Ak Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, tekrar Türkiye-Azerbaycan dostluk gurup Başkanlığına seçildi. 

 

 

        Türkiye-Azerbaycan dostluk gurubu, Parlamenter diplomasi çerçevesinde; parlamenterlerin ülkeler arasındaki karşılıklı anlayışı geliştirme, çeşitli konularda  işbirliği ve görüş alışverişinin sağlanması, iki dost ülke parlamentoları arasında yakınlaşma, Parlamento üyelerinin tanışması ve ülkelerin tanıtımı için karşılıklı resmi ziyaretler düzenleyerek uluslararasındaki dostluğun geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla oluşturulan karşılıklı diplomatik münasebetleri kapsamaktadır.
          28.03.1990 tarih ve 3620 sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisinin Dış İlişkilerinin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun Hükümleri gereğince ve Dışişleri Bakanlığı’nın da uygun görüşüyle iki ülke arasında Parlamentolar Arası Dostluk Grupları oluşturulmuştur. 
          Bu çerçevede Türkiye-Azerbaycan dostluk gurup başkanlığına seçilen Şamil Ayrım, bu işi en layıkıyla yapabilecek bir yeteneğe ve Azerbaycan ile yıllardır süre gelen yakın dostluklarının da etkisi ile güzel neticeler elde edileceğinden hiç şüphe duyulmamaktadır. 
Değerli hemşehrimiz Şamil Ayrım’ı yeni görevinden ötürü kutluyor, Türkiye-Azerbaycan dostluk gurubunun ülkemize ve özelde Iğdır’ımıza hayırlara vesile olmadını temenni ederiz.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.