Rektör Alma, Kanal M’de Iğdır Üniversitesini Anlattı

Tarih : 2018-08-11 / Kategori : Genel Haber

Rektör Alma, Kanal M’de Iğdır Üniversitesini Anlattı

       Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Van’da bölgesel yayın yapan Kanal M’nin konuğu oldu. Beyaz Çerçeve programında üniversitemiz ve yeni açılan bölümler hakkında önemli bilgiler veren Rektör Alma; özellikle tercih döneminde öğrencileri, üniversitemizin bölümlerini ve sunduğu olanakları incelemeye davet etti.

 

           Programda önümüzdeki eğitim öğretim yılına hazır olduklarının altını çizen Rektör Alma; üniversite personelleri olarak özveri içinde çalıştıklarını ve öğrenci dostu bir eğitim kurumu olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti. Öte yandan öğrenci alımı yapacak bölümlerin ve programların da kontenjanlarına değinen Rektörümüz; “Lisans ve önlisans olarak 56 bölüm ve programımız aktif olarak öğrenci alıyor. 2017-2018 eğitim öğretim yılında lisans-önlisans olarak toplam öğrenci sayımız 6129’u buldu. Yeni eğitim yılında öğrenci kontenjanımız 3346 olarak belirlendi. Lisansta yeni açılan bölüm sayısı 9, önlisansta açılan program sayısı 15 oldu. Toplamda 24 tane öğrenci alımı yapacak yeni bölüm açtık. Yeni açılan bölümlere gelecek öğrenci sayısı ise 960 olarak belirlendi. Bu rakama mevcut bölümlere gelecek öğrenciler dâhil değildir. 2017-2018 yılında 15 Yükseklisans programı 4 tane de Doktora programını yeni açtık. Yeni dönemde lisansüstü öğrenci kontenjanımız ise 600 civarında olacak” dedi.
            “ÜNİP gibi önemli bir projenin sekretaryasını almaktan dolayı mutluyuz”
           Konuşmasında ayrıca ÜNİP sekretaryasını aldıklarını da ifade eden Rektör Alma, böylesine önemli bir projenin içinde yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek; “ÜNİP projesiyle, üniversitelerimiz arasında yapılacak işbirliği sayesinde lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim programlarında ortak hedefler belirleyeceğiz. Böylelikle bu ortak hedefler ile bilimsel ve teknolojik araştırma-geliştirme projelerinin hazırlanmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Bu vesileyle sosyal ve kültürel alanlarda yapılacak ortak çalışmaların önünü açmayı hedefliyoruz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.