MEHMETÇİK DERSHANESİ KURULUYOR

Tarih : 2008-09-18 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR VALİLİĞİ, 5. HUDUT ALAY KOMUTANLIĞI VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ORTAKLAŞA GİRİŞİMİYLE MEHMETÇİK DERSHANESİ AÇILIYOR.

Her yıl Iğdır da ki okulların boya badana tadilat işlerini yapan Mehmetçik bu sene de okulların boya badana işlerini tamamladıktan sonra Mehmetçik dershanesinin açılması için çalışmaları hızlandırdı.
    Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı, 5. Hudut alay  ve garnizon komutanı Kıdemli Kurmay Albay Ahmet Can Çevik ve Milli Eğitim müdürü Selahattin Şimşek’in  ortaklaşa girişimiyle Halk Eğitim Merkezi eski binası Mehmetçik dershanesine dönüşüyor.
                İlimizde 5. Hudut Alay Komutanlığı birlikleri tarafından eski halk Eğitim Merkezi binası onarılarak tadilattan geçiriliyor. Mehmetçik bir hafta sonra açılması düşünülen Mehmetçik dershanesinin yetiştirilmesi için fedakarca boya ve tadilat işlerini sürdürüyor.
    Edinilen bilgiye göre altı derslikten oluşacak olan Mehmetçik dershanesinde 100’e yakın öğrenciye SBS ve ÖSS hazırlık kursları bu konuda eğitimli asker, Asteğmen öğretmenler tarafından hafta içi ve hafta sonu bilgisayar ve projeksiyon destekli eğitim verilecek.
    Mehmetçik dershanesine ücretsiz öğrenci kayıtlarının Milli Eğitim Müdürlüğünde devam ettiği, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin kayıt yaptırabilecekleri belirtildi.
    Mehmetçik dershanesinin daha önce 5. Hudut alay komutanlığı bünyesinde faaliyet gösterdiği ilk defa şehir merkezinde kapsamlı bir şekilde geniş bir kitleye hitap edeceği kaydedildi.
    Verilen bilgiye göre; Daha önceki yıllarda Mehmetçik Dershanesine devam eden öğrencilerden % 100’nün ÖSS ve OKS  sınavında başarı göstererek yurt genelinde çeşitli Anadolu lisesi, Fen lisesi üniversite ve yüksek okullara kayıt yaptırdıkları belirtilerek, bu yıl da çeşitli sebeplerle dershaneye gidemeyen öğrenciler için üniversite ve SBS sınavlarına hazırlanmak üzere 1 Ekim 2007 - 15 Haziran 2008 tarihleri arasında üniversi teye hazırlık kursu açıldığı kaydedildi.
    ÖSS ve SBS sınavına girmeye hak kazanan maddi durumu iyi olmayan tüm öğrencilerin kurslara kayıt yaptırabilecekleri belirtilerek, haftanın dört günü de etüt çalışmalarının yapılacağı ifade edildi.
Kurslara kayıt yaptıracak öğrencilere çeşitli kaynak kitap ve derginin ücretsiz olarak dağıtılacağı, bunun yanı sıra zaman zaman deneme sınavlarının da yapılacağı belirtildi.

Facebook Beğenenler

  1. Serdar ÖZDEMİR 2015-06-01 22:19:33

    Bu dershanenin ilk öğretmenlerinden olduğum için gurur duyuyorum. 30 kişilik bir ekiple dershaneyi kurduk ve eğitim verdik, elimizden geldiği kadar halkımıza hizmet ettik, vatan sağ olsun.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.