MÜZİKLE GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

Tarih : 2018-08-13 / Kategori : Genel Haber

MÜZİKLE GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

 Iğdır'da ayakkabı boyacılığı palyaçoluk yaparak geçimini sağlayan Şovmen Nurettin  Aykuş ,Iğdır’ın  simgesi durumunda ve herkes tarafından tanınıyor..

 

Ayakkabı boyarken de palyaço kıyafeti giyen Nurettin'e vatandaşların ilgisi de gittikçe artıyor.
                Şovmen boyacı Nurettin'e uğrayanlar hem ayakkabılarını boyatıyorlar hem de onun performansını izleyerek stres atıyorlar. Nurettin'in günlük kazancı ise 50 ile 100  lira arasında değişiyor
                 Nurettin Aykuş, “Strese girenler, dertli olanlar eşiyle küs olanlar stres atmak için bana gelip ayakkabılarını müzik eşliğinde boyatıp stresten uzaklaşıyorlar. “Dedi.
           Iğdır'ın en işlek Caddelerinden biri olan Atatürk caddesindeki asırlık karaağaçların altında belediye önünde  Nurettin gibi diğer ayakkabı boyacıları yaz kış sıcak soğuk  havaya rağmen boyacılık yaparak geçimlerini sağlıyorlar. 
                35 yıla yakındır ayakkabı boyacılığı yaptığını belirten Nurettin Aykuş, “Bir ayakkabıyı 5 TL boyuyorum bazen müşteri stresini attığı için fazlada veriyor . Boş zamanlarda açılışlarda  palyaçoluk yaprak para kazanmaya çalışıyorum.”şeklinde konuştu.
          ´Ayakkabısını boyatan Güllüce köyü muhtarı Tuncer Yaman ‘da  , “ayakkabımı boyatmaya geldim. Nurettin kardeşimiz yıllardan beridir bizim ayakkabılarımızı boyar. çok  Sağ olsun hem müzik çalıyor hem de eğlence yapıyor vatandaşlara Nurettin beye teşekkür ederim. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.