Sporcu Adaylarından Iğdır Üniversitesine Rekor Başvuru

Tarih : 2018-08-16 / Kategori : Spor

Sporcu Adaylarından Iğdır Üniversitesine Rekor Başvuru

       Iğdır Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde 15-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak özel yetenek sınavlarına sporcu adaylarından rekor sayıda başvuru geldi.

 

        Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü (70), Antrenörlük örgün öğretim (60) ve Antrenörlük İ.Ö (60) bölümlerinin özel yetenek sınavlarına farklı illerden 289’u kadın 954’ü erkek olmak üzere toplamda 1243 öğrenci adayı başvuru yaptı. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na ait Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak özel yetenek sınavlarında, adaylar zamanla yarışarak parkuru en kısa sürede tamamlamaya çalışacak. Başvurusu sayısına ilişkin bir değerlendirmede bulunan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, öğrenci adaylarının üniversitemize olan ilgisini memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek; şeffaf bir sınav organizasyonu gerçekleştireceklerinin altını çizdi.
“Öğrencilerimiz çevre illere gitmek zorunda kalmayacak”
          Rektör Alma; “Bildiğiniz gibi önceki yıllarda BESYO eğitimi almak isteyen öğrenciler çevre illere gidip oralarda okumak zorunda kalıyordu. Açtığımız bölümlerle bu durumu ortadan kaldırdık, bundan sonra öğrencilerimiz başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacak. Öte yandan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde 60 olan kontenjan sayısı da YÖK tarafından 70’e çıkarıldı. Buradan bunun müjdesini verelim. Ben, özel yetenek sınavlarında ter dökecek öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyor, sonuçların kendileri açısından hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.