%50 HİBE İLE YAPILAN AHIR-AĞIL PROJELERİ TAMAMLANIYOR

Tarih : 2018-08-16 / Kategori : Genel Haber

%50 HİBE İLE YAPILAN AHIR-AĞIL PROJELERİ TAMAMLANIYOR

     Doğu Anadolu Projesi (DAP), Güney Doğu Anadolu Projesi (GAP), Konya Ovası Projesi (KOP) Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamındaki illerde, mevcut büyükbaş-küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için yeni ahır-ağıl yatırımlarının desteklenmesi projesi kapsamında %50 hibeli olarak inşa edilen ahır projeleri bir bir tamamlanıyor.

 

          Aralık  İlçe merkezinde Celil ALTUNDAŞ tarafından %50 hibe desteği ile yapımı devam eden 200  başlık ağıl ve Aralık İlçesi Hıdırlı köyünde Cengiz ÇİĞDEM tarafından %50 hibe desteği ile yapımı devam eden 49 başlık ahır,  İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan YOLCU tarafından yerinde incelendi. 
             Konu ile ilgili açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan YOLCU: “Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında %50 hibe desteği ile yeni ahır ve ağıl yatırımlarının desteklenmesi projesi kapsamında yapılan çalışmaların olumlu sonuçlarını sahada görmekten büyük heyecan ve mutluluk duymaktayız. %50 sizden %50 bizden %100 sizin sloganı ile yola çıktık, İlimiz hayvancılığı için çok önemli olduğunu düşündüğümüz DAP  projesi kapsamında yeni ahır, ağıl yapımı için sahada yoğun eğitim çalışmaları yürüttük. Bu çalışmalar neticesinde  2018 yılında Tuzluca ve Merkez ilçede 5 adet 49 başlık ahırın temeli atıldı inşaatları devam ediyor. Aralık ve Tuzluca ilçelerimizde 2 adet 200 başlık ağılın temelleri atıldı inşaatlar devam etmektedir” dedi.
             Hayvancılığımızın gelişmesi ve modernleşmesi açısından çok önemli bu projeler ile önümüzdeki dönemlerde daha fazla başvuru ve faydalanıcı olmasının beklendiğini dile getiren İl Müdürü Özkan YOLCU; Yetiştiriciler Celil ALTUNDAŞ ve Cengiz ÇİĞDEM’e işletmelerinin inşaatının kısa sürede bitirilmesi, devamında ise bereketli ve bol kazançlı olması temennisinde bulundu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası