Bir Kez Daha Gurur Duyduk

Tarih : 2018-08-16 / Kategori : Genel Haber

Bir Kez Daha Gurur Duyduk

       Bilindiği üzere ABD 15 Temmuz’dan sonra ülkemize karşı hep bir kin ve intikam alma duygusu ile yaklaşıyordu. 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında açık aleni duran, FETÖ eliyle darbe yapıp ülkeyi ele geçirmek isteyen ABD bu amacına ulaşamayınca sürekli taciz kâr davranmakta ve fıtratında var olan ihaneti, alçaklığı bir şekilde uygulamaya koymaya çalışmaktaydı.

 
         Aslında böyle bir ekonomik saldırı olacağı kısmen de olsa önceden biliniyordu. FETÖ ve işbirlikçileri bu daha işin başı diyor, tehditlerini sürdürüyorlardı. Beyaz yüzlü, sözde dindar, bu vatan haini FETÖ’cülerin yıllar sonra maskeleri düşüp, gerçek yüzleri ortaya çıkınca, bağrımızda kimleri beslediğimizi geçte olsa anlamış olduk.
         ZOR GÜNDE İNSANIN GÖZÜ DOSTLARINI ARAR
         15 Temmuz bizim zor günlerimizden biriydi. Azerbaycan ve İran sabaha kadar uyumamış, gelişmeleri takip etmiş, destek olmak için talimat beklemişlerdi. Hatta Tebriz’de saatlerce jetler İran hava sahasında uçmuş, gelecek talebi beklemişlerdi. Hakeza Azerbaycan’da sabahlara kadar insanlar sokaklarda kardeş ülke Türkiye’de olan biteni takip etmekteydiler. Zira ertesi gün ilk geçmiş olsun a gelen de yine Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev olmuştu. Her konuda yanınızdayız mesajı veren Sayın Aliyev, şimdi ülkemize karşı yapılmakta olan ekonomik saldırıda da yine her konuda yanınızdayız mesajı vererek bizleri gururlandırmıştır.
        FETÖ’nün giremediği tek ülke olan İran, hem 15 Temmuz olaylarında ve hem de bu günlerde yaşadığımız ekonomik saldırılarda defalarca açıklama yaparak ülkemizin yanında olduğunu açıklamış, her konuda dayanışmaya hazır olduklarını beyan etmişlerdir. Hem bir komşumuz olarak, hem bir dindaşımız olarak ve hem de yüzde 50’si Azerbaycan Türk’ü olan İran’ın bu tutumu da bizleri gururlandırmıştır.
       İran Cumhurbaşkanı Sayın Hasan Ruhani, kendi ülkesinde yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen ülkemizin yanında yer aldığını açıklaması, kardeşin ekmeğini bölmesi olarak değerlendirilmektedir. Türkiye’de aynı duruşu göstermiş ve henüz ekonomik saldırı olmadan ABD’nin İran’a uygulayacağı ambargoyu tanımıyoruz diyerek gerçek kardeşlik adımını atmıştır. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, yıllar öncesinde her platformda savunduğu İran’ın, yeni dönemle birlikte yeniden uygulanmak istenen ambargoyu tanımıyoruz sözleri ABD ve İsrail’in uykularını kaçıran açıklamalar olmuştur. ABD bölgede amacına ulaşamadığı için döviz kurları üzerinde oynayarak Türkiye ve İran’ı ekonomik olarak köşeye sıkıştırmaya çalışmaktadır. Ama halkların sağduyulu duruşu, direnci, kararlılığı bütün hesapları alt üst etmiştir.
          Kardeşlik dayanışması, güç birliği, bütün hesapları bozmuştur. Dost ve düşmanın kim olduğunu da ortaya koymuştur. Bu gün ülkemizin içinde bulunduğu zorlu süreçte, Suudi Arabistan ve Arap Emirliklerinin ABD ve İsrail’den yana tavır almaları elbette ki yarınlarda unutulmamalıdır. Bize hiçbir zaman dost olmayan bu ülkeler, en zor günlerimizde bile yanımızda olmamışlardır. Sırf mezhep taassubu ile bu şeytan destekçisi ülkelerin rahata geçildiğinde gerçek yüzlerinin unutulmaması gerekmektedir. 
           Allah’ın izniyle bu badireleri de atlatacağız. Ama yarınlarda, bu gün sessiz kalan, görmezden gelen, kendini saklayan ne kadar alçak, vatan haini, IŞİT kafalı yazar, çizer, dindar görünümlü dini-darlar varsa bunlarında göz ardı edilmemesi gerekmektedir.
Bir kez daha ülkemizin yanında yer alan İran ve Azerbaycan’a teşekkürler.
Cabbar Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.