IĞDIR’DA SLAJLIK MISIR HASADI BAŞLADI

Tarih : 2018-08-17 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR’DA SLAJLIK MISIR HASADI BAŞLADI

      Doğu Anadolu bölgesinin Çukurovası Iğdır’da  kışın hayvan yemi olarak kullanılan silajlık mısırın hasadına başlandı.

 

         Akyumak köyünde  23  dekar arazide silajlık mısır ekimi yapan Mahmut Aslan, yaptığı açıklamada, 23 dekar alana slajlık mısır ekimi yaptım Tarım müdürlüğüne teşekkür ediyorum dedi.
               Köy muhtarı Ercüment Eroğlu’da”Bir çiftçimizin slajlık mısır hasadını yapıyoruz. Bakımla ilgilidir iyi bakarsan güzel ürün alırsın. Bu çiftçimizin mısırları biraz seyrek olmuşur. Daha fazal ürün alanda var”şeklinde konuştu.
               Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Özkan Yolcu,” Akyumak köyünde slajlık mısır hasadı yapılıyor. İlimizde yaklaşık 52 bin dekar alanda silajlık mısır ekimi yapıldı. Yaklaşık 260 bin ton slajlık mısır elde etmeyi bekliyoruz. Iğdır ovası bütün ürünlerde olduğu gibi sljalık mısırdada verimli topraklara sahip. Bu işi yapan çiftçimiz fazla ürün alıyor.  Iğdır hayvancılık bölgesi Özellikle kültür ırkı büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta söz  sahibi. Hayvancılık için sljalık mısırın hayvan yemi olarak kullanılması hayvanların beslenmesinde ayrı bir önemi var. Buradaki mısır üretimi hayvancılığın gelişmesinde büyük önem arzediyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası