DOĞU BÖLGESİNİN DOMATESİ IĞDIR'DAN

Tarih : 2018-08-17 / Kategori : Genel Haber

DOĞU BÖLGESİNİN DOMATESİ IĞDIR'DAN

          Doğu Anadolu bölgesinin çukurovası ığdır'da yetiştirilen sebze ve meyveler Doğu Anadolu bölgesinde satılıyor.
          Bu sene Tendürek Van arasındaki yolun terörden temizlenmesi ve açık olması Iğdır çiftçisini,sevindirirken ilde yetişen ürünler başta Van, Ağrı ,Kars olmak üzere bölge il ve ilçelere satılmaya devam ediyor.

 

   Geçen yıl terörden Tendürek  Van arası yolun kapalı olması nedeniyle alıcı bulamadıkları için bir kasa domatesi 2-3 tl sattıklarını belirten çiftçiler bu sene yolun açık olmasıyla birlikte ürünlerinin iyi para ettiğini söylediler.
                Van ilinden gelerek Iğdır’da domates alan Ahmet Karul isimli tüccar” bir kasa domatesi 15 liraya alıp Van’da 20 liraya  satıyorum.”dedi.
       Çiftçilerden Ali Şıktaş,”Bu sene domateslerimiz iyi para etti. Mahsulümüz güzel oldu. cebimiz para gördü.Geçen yıl Van yolu kapalı olduğu için ürünümüz alıcı bulamadı. Bu sene yol açık 1000 kasa ürün verdik. 15 lıradan alıcı buldu. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimizde çiftçimize mazot desteği vererek çiftçimizin yanında olur.”şeklinde konuştu.
                Domates üreticisi Ayhan Eroğlu’da”Her yıl domates ekiyoruz. Geçen yıl Tendürek yolu terörden kapalı olduğundan ürünümüz satamadık. Allah hükümetimizden devletimizden razı olsun Van yolu açık olduğu için ürünümüz para ediyor. Van Ağrı yolu açık olduğunda terör olmadığında ürünümüz para ediyor.Van halkı da Iğdır'a gelerek sebze ve meyve alıyor.Devletimiz her ürüne destek veriyor. Mazot veriyor devletimizden Allah razı olsun.”dedi.
                Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Özkan Yolcu,da” Bu sene domates üretimimiz çok iyi durumda yaklaşık 7 bin dekarlık alanda domates üretimimiz var 26 bin ton civarında ürün bekliyoruz.Bu sene geçen yıldan farklı olarak Civar illere olan Pazar durumunun şartlarının düzelmesiyle fiyat çiftçimizi  memnun edecek seviyede inşallah Allah bereket verir.”şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.