Çocuklar trafikte hata yapan ebebeyinlerini kırmızı düdükle uyaracak

Tarih : 2018-08-18 / Kategori : Genel Haber

Çocuklar trafikte hata yapan ebebeyinlerini kırmızı düdükle uyaracak

          Emniyet Genel Müdürlüğünün Kurban Bayramı öncesi ve tatili boyunca trafik kazalarını en aza idirmek amacıyla hayata geçirdiği, "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi Iğdır’da  başlatıldı.

 

              Iğdır Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri Atatürk Caddesi Zübeyde Hanım Bulvarında yaptıkları uygulamada bu kez çocukları hedef alarak, onlara seyir halinde kural hatası yapan, kımızı ışıkta geçen ve vatandaşların ve çocukların can güvenliğini tehlikeye atan anne ve babalarını kırmızı düdükle uyarmaları için gönüllü trafik polisi olmalarını istedi.
                Trafik ekipleri Zübeyde Hanım Bulvarında yaptıkları uygulamada içerisinde çocukların bulunduğu araçları durdurarak, araçlardaki çocuklara düdük, tişört ve broşür dağıtarak bilgilendirme yaptı. Polis amcalar, tişört giydirdikleri ve kırmızı düdük dağıttıkları çocuklarıdan, baba veya annelerinin emniyet kemeri takmadığında, hız veya kırmızı ışık ihlali yaptığında düdüğü öttürerek uyarmalarını istedi.
          Uygulama ile ilgili olarak açıklamada bulunan, trafik polisleri  ,: "Trafik Şube Müdürülüğü ekipleri olarak başlatmış olduğmuz ‘Kurban bayramı boyunca bende trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük’ kampanyası kapsamında çocuklarımıza kırmızı düdük dağıtacağız. Amacımız çocuklarımız vasıtasıyla onların aileleri ve yakınlarına çocuklarımız araçtayken veya yaya olarak özellikle araç kullanırken gördükleri kural hatalarını kırmızı düdük çalarak uyarmalarını sağlamak isyitoruz. Dolayısıyla çocuklar vasıtasıyla trafik bilincini arttırma konusunda bir çalışma yapıyoruz. Bu proje ile muhtemel trafik kazalarının önlenebileceğine inanıyoruz. Bunun geçmişte güzel örnekleri var. Çocukların etkisinin çok fazla olacağını biliyoruz."dediler.
               Çocuklar ,uygulama çok güzel anne ve babamız hızlı gittiğinde kemer takmadığında düdüğü çalarak uyaracağız.”derken anne ve babalarda trafik kurallarına uyacağız dediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.