Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayvan Pazarını Denetledi

Tarih : 2018-08-18 / Kategori : Genel Haber

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayvan Pazarını Denetledi

         Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Iğdır’da bulunan canlı hayvan pazarında denetim yaptı.
          Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Yolcu, Zıraat teknikeri Cemil Arat, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Serdar Akuş  ve veteriner hekimleri ile birlikte canlı hayvan pazarında kurbanlık hayvanların satış şartlarını uygunluğunu inceledi.
           Özkan Yolcu, burada yaptığı açıklamada, aşıları yapılmamış, kulak küpeleri takılmamış, veteriner sağlık raporu olmayan kurbanlıkların kesinlikle alınmaması gerektiğini söyleyerek hayvanalrın kulak küpesi kontrolünüde yaptı.

 

           Canlı hayvan pazarında üretici ve kurbanlık almaya gelen vatandaşların dilek ve temennilerini de dinleyen Yolcu, alınan kurbanlıkların Iğdır Belediyesi tarafından belirlenen kesim yerinin haricinde mahalle ve sokak aralarında kesilmemesi gerektiğine belirtti.
            Aksi durumlarda denetim ekipleri tarafından ceza kesileceğini aktaran Yolcu, kurbanlık almak isteyen vatandaşların son güne bırakmadan en kısa zamanda kurbanlıklarını almalarının daha iyi olacağını kaydetti.
            Bu arada veteriner hekimler kurban almaya gelen vatandaşlara kurban rehberi broşörü dağıttı.
             Daha sonra hayvan kesim merkezine uğrayan Özkan yolcu ,burada kesim merkezindeki hijyenik kuralları, kesim şeklini ve temizliği kontrol etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.