VALİ ÜNLÜ SAĞLIKLI YAŞAM STANTINI ZİYARET ETTİ

Tarih : 2018-09-05 / Kategori : Sağlık

VALİ ÜNLÜ SAĞLIKLI YAŞAM STANTINI ZİYARET ETTİ

         Vali Enver Ünlü, İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol ile birlikte 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası münasebetiyle farkındalık oluşturmak için kurulan “Sağlıklı Yaşam Stantını” ziyaret etti.

 

Vali Ünlü, açılan stantla İl Sağlık Müdürlüğü görevlilerinin vatandaşlarımıza sağlık konusunda bilgilendirme broşürü dağıttığını ve tansiyon gibi ölçümlerin yaptığını belirterek; ”Hastalıklara önlem oluşturup, sağlığı tehdit edebilecek risk faktörlerinin iyileştirilmesi amacı taşıyan Halk Sağlığı; ihmal edilemez, ertelenemez ve üzerinde sıklıkla çalışılması gereken, ülkemizin ve tüm dünyanın en önemli sağlık programlamasıdır . Bu bilinçle ilimizde de vatandaşlarımıza oldukça verimli olacağını değerlendirdiğimiz stantımızın açılışı gerçekleşti. Burada sağlık görevlilerimizce kronik hastalıklarla mücadele, obezite, bulaşıcı hastalıklar ve çevre kirliliği ile mücadele konularında bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. Ülkemizde sağlığın; daha da geliştirilip iyileştirilmesini ve insan ömrü ortalamasında sağlıklı bir artış yaşanmasını umut ederek tüm vatandaşlarımızın Halk Sağlığı Haftası’nı kutluyor ve sağlık dolu günler diliyorum.” dedi.
Vali Ünlü, stantı ziyaret eden çocuklara sağlıklı beslenme ve sporla yaşam konularında tavsiyelerde bulunarak, onlara diş fırçası, ayran, elma ve bilgilendirme broşürü dağıttı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.