5 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

Tarih : 2018-09-13 / Kategori : Genel Haber

5 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

        İlimizde Şeftali hasadının başlaması ile ilgili açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan YOLCU; “Coğrafi konum uygunluğu ve iklim özellikleri açısından Iğdır’ da Şeftali üretiminin yaygın olduğunu, il genelinde 181 hektar arazide şeftali üretimi yapıldığını ve 5 bin ton rekolte beklendiğini, dile getirdi. 

 

             Bakanlık olarak çiftçiye her türlü hizmet ve desteği vermekteyiz. Geçen yıl fidan dağıtımı yaptık.
Bizim bütün desteklerimiz çiftçimiz için, devlet olarak, bakanlık olarak çiftçimizin yanındayız. Tarladan sofraya kadar olan süreçte kontrolü sağlayarak tüketicinin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla elimizden gelen tüm gayreti göstermekteyiz.”dedi. 
             İl Müdürü Özkan YOLCU; ” Her ne kadar Iğdır ilimiz kayısı ürünü ile anılsa da, şeftali de ilimiz için önemli ürünlerinden bir tanesidir. Iğdır’da yetiştirilen Zeferan çeşidi Şeftali kendine has Aroması ve pazarda gösterişli duruşuyla fark yaratmaktadır. Zeferan çeşidi Şeftali il dışında da rağbet görmektedir.
            İlimizin yerli ürünlerinden olan zeferan çeşidi şeftalinin üretilmesi, yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması; kalitesinin, farkındalığının ve rekabet gücünün arttırılması yönündeki çalışmalarımız devam etmektedir.Bu yıl şeftali üretimi kısmen de olsa çiftçimizin yüzünü güldürdü.” dedi.
            Bu vesile ile Şeftali üreticilerimize bol ve bereketli bir hasat sezonu diliyorum.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.