Iğdır’a ve Iğdırlılara hakarete Sivil Toplum Kuruluşlarından Tepki

Tarih : 2018-09-13 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’a ve Iğdırlılara hakarete  Sivil Toplum Kuruluşlarından Tepki

KANAL 24’DEKİ TERBİYESİZLİĞE BİR TEPKİ DE İSTAD’DAN

         İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu, Kanal 24’de yayınlanan bir programda Iğdır’a ve Iğdırlılara hakaret edilmesine tepki gösterdi. 
         Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İSTAD Başkanı Karakoyunlu, “Kanal 24’de Ersoy Dede’nin sunduğu tartışma programında zavallı bir şarlatan Iğdır üzerinden olumsuz bir siyaset yapmaya çalışıyor. Konu Suriyeliler olunca doğruları söyleyen Iğdır Milletvekili Sinan OGAN üzerinden Iğdır’ı karalamaya çalışan Tacettin Kutay’ı ve Kanal 24’ü kınıyoruz. Dr. Sinan OGAN bir programda ne demişti “Benim askerim Suriyede şehit olurken Suriyeli gençler bizim sahillerde keyif çatıyor” yalan mı? Her gün sosyal medya ve basında bunlara rastlamak mümkündür. Evet, biz her zaman mazlumların yanında olan bir ülkeyiz ama bu kadarına da pes doğrusu. Hal böyle iken ülkenin Serhat şehri Iğdır halkına ve Azerbaycan Türklerine çamur atarak ötekileştirmek ne senin, ne de seni adam yerine koyup o programa çıkaran yöneticilerin haddinedir. "Başınıza Iğdır kadar taş düşsün". Bu olumsuz durum üç ülkeye sınırı olan serhat şehri Iğdır ve Azerbaycan’da esefle karşılanmıştır. 
          4000 yıllık Türk yurdu olan Iğdır'a atfettiğiniz yakışı kalmaz ifadeleri bir Iğdırlı ve Azerbaycan Türkü olarak size bin misli ile iade ediyoruz. 
         Kanal 24 Yöneticilerini ve kendisini Akademisyen olarak tanıtan Tacettin Kutay şarlatanını kınıyor ve derhal tüm Türk halkından özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.