Rektör Alma, Ağrı’da Yapılan 2.Bal Festivaline Katıldı

Tarih : 2018-09-13 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma, Ağrı’da Yapılan 2.Bal Festivaline Katıldı

       Ağrı Valiliği koordinasyonunda; İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, SERKA ve Arı Yetiştiriciliği Birliği iş birliğiyle ‘2.Ağrı Bal Festivali’ düzenlendi.
       Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki meydanda yapılan festivale Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Ağrı Valisi Süleyman Elban, Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, İ.Ç. Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Vali Yardımcıları, Ak Parti İl Başkanı Abbas Aydın, Bakanlık Yetkilileri, kamu kurum amirleri, bal üreticileri ve vatandaşlar katıldı.
      Bakan Pakdemirli; “Arıcılık üretimine her türlü desteği sağlayacağız”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan 2.Bal Festivalinde bir konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli “Arı kadar arıcılık da özeldir. Hazreti Mevlana'nın "Bal her ağızda tatlıdır." sözünü hatırlayın. Bal insanlığa bahşedilen en güzel nimetlerdendir. Kur'an-ı Kerim'de bulunan Nahl suresi Arapça'da "arı" anlamına gelmektedir. Cenab-ı Allah'ın bu sureye arı ismini vermesinde büyük hikmetler vardır. Yüce Allah bu sure ile arı ve arı ürünlerinin ne kadar değerli, ne kadar özel olduğunu bize bildirmiştir. Bu yüzden arı kadar da arıcılık özeldir. Arıcı kardeşlerimin ne şartlarda çalıştığını iyi biliyorum. Arıcılık bir sabır işidir, bir aşktır, bir tutkudur. Arıcılık olsa olsa arı gibi çalışmaktır. Milyarlarca işçinizin çalıştığı bir işletme düşünün, işte aracılık böyle bir şeydir. Bu anlamda üretime her türlü destek vereceğiz”dedi.
Festival, yerel sanatçılar tarafından sunulan müzik dinletisi, halk oyunları ekibi gösterisi ve bal üreticileri arasında düzenlenen yarışmada dereceye giren kişilere ödüllerin verilmesiyle devam ederken; Bakan Pakdemirli, bal üreticilerinin ürünlerini sergilediği stantları gezdi ve Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile bir süre sohbet etti. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.