İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ ÖZKAN YOLCU ROMANOV IRKI KOYUN ÇİFTLİĞİNİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Tarih : 2018-09-13 / Kategori : Genel Haber

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ ÖZKAN YOLCU ROMANOV IRKI KOYUN ÇİFTLİĞİNİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

    İlimizde tarım ve hayvancılık sektöründe hizmet veren işletme sayısı artarak devam ediyor. İl Müdürlüğümüzün son yıllardaki yoğun çalışmaları, köy toplantıları, süreklilik arz eden istişareler ve Bakanlığımızın teşvikleri genel olarak köylerimizde yeni atılımlara ve yeni işletmelerin doğmasına sebep olmuş, üretime büyük katkılar sağlanmıştır.

 

  İl Müdürü  Özkan YOLCU örnek çalışmalar içerisinde bulunan işletmeyi ziyaret ederek istişarelerde bulundu. İlimizdeki tarım ve hayvancılık alanında gerçekleşen gelişmelere kayıtsız kalmayarak romanov koyun işletmeciliğine başlayan İş adamı Abdulali YILDIRIM, İlimizin Merkez İlçesine bağlı Yaycı köyünde Yurt dışından ithalat yaparak romanov koyun çiftlik kurdu. Yetiştirici Abdulali YILDIRIM; “250 baş Romanov koyun ile işe başladım. Koyunlarım kuzu vermeye başladı. Genellikle ikiz ve üçüz ve dördüz yavru veren, Romanov ırkı koyunlardan çok memnunum, çiftliğime ilaveler yaparak koyun sayısını artırmayı düşünüyorum" dedi. 
            Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren İl Müdürü  Özkan YOLCU’da; ”İlimize yatırım yapan müteşebbislerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Gerek devletimizin hibe desteklerinden gerekse veteriner sağlık hizmetlerinden yetiştiricilerimizin faydalanması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz” dedi. İl Müdürü Özkan YOLCU,” Romanov ırkı koyularının, ilimizin iklimine ve çevre koşullarına adaptasyon sağlama bakımından uygun bir yapıya sahip olması bizi ayrıca memnun etmektedir. Gezdiğimiz Romanov koyun çiftliklerinde, yaptığımız gözlemler neticesinde, genellikle ikiz ve üçüz yavru alındığını müşahede etmekteyiz. Bu durum ise ilimizin ekonomisine ve hayvan yetiştiriciliğimizin geleceğine çok önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.