VALİ ENVER ÜNLÜ’NÜN YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

Tarih : 2018-09-19 / Kategori : Genel Haber

VALİ  ENVER ÜNLÜ’NÜN YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

          Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın ve büyük gayretler sarf ederek İlimizin her köşesinde hizmet veren kıymetli öğretmenlerimizin yeni eğitim öğretim yılı heyecanını hep birlikte paylaşmaktayız.

 

        İnsan hayatındaki en önemli evrelerden birisi olan eğitim, çağa uygun olarak sürekli değişen, gelişen, birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen bir süreçtir. Bu süreç ise toplumu yücelten ve insanlığa yön veren en önemli etkendir.
        Günümüzde çağdaş ve kalkınmış ülkelerin eğitime öncelik veren toplumlar olduğunu görmekteyiz. Bir toplumun kalkınması, refah seviyesinin yükselmesi, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesi, ancak eğitimle mümkündür. Okullar sadece bilimsel bilginin verildiği mekânlar değil aynı zamanda kültür ve sanat gibi öznel kaynaklı derslerin de verildiği eğitim kurumlarıdır. Okul eğitimindeki temel amaç, öğrencilerin zihinsel, bedensel ve ahlaksal açıdan gelişmesini sağlamaktır.
       Bu nedenle, çocuklarımızın vatanını, milletini seven, bilgili, bilinçli, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel değerlere saygılı, doğru düşünen ve sağlıklı karar veren bireyler olarak yetişmesi en büyük hedefimizdir. Eğitim hizmetlerinin kalitesini yükseltmek ve eksiklerimizi gidermek adına devletimiz, her türlü imkânları sunarak görevini en iyi şekilde yerine getirmektedir.
       Bugün bu kutsal görevi üstlenen öğretmenlerimize düşen en büyük görev, geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek olacaktır.
        Bu duygu ve düşüncelerle, başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere, tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2018-2019 yeni eğitim öğretim yılının Iğdır’ımıza, Ülkemize ve eğitim camiamıza başarılar getirmesini temenni ediyorum.
    Enver ÜNLÜ        
       Iğdır Valisi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.