Rektör Alma, Nahcivan Devlet Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı

Tarih : 2018-09-19 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma, Nahcivan Devlet Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Nahcivan Devlet Üniversitesinin 15. Akademik Yılı açılış törenine katıldı.

         Nahcivan Devlet Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesi birlikteliğiyle çift diploma eğitimi, ortak fakülte kurulması, akademisyen ve öğrenci değişimleri üzerine bir dizi görüşme yapmak amacıyla Nahcivan’a giden Rektör Alma, daha sonra Nahcivan Üniversitesinin 15. Akademik Yılı açılış törenine katıldı.
           Törende aynı zamanda bir konuşma yapan ve üniversitelerin toplumsal gelişimin merkezi olduğunu belirten Rektör Alma, Iğdır Üniversitesinin 7 fakülte, 3 enstitü, 4 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul ve birçok araştırma merkezi ile eğitim hayatına devam ettiğini belirtti. Ayrıca 2018-2019 eğitim öğretim yılında 8 binden fazla öğrenciye kucak açacaklarını kaydeden Rektör Alma; “Üniversitemizde 400’den fazla yabancı uyruklu öğrencimiz de var. Bizler, Nahcivan Devlet Üniversitesi ile birlikte projeler üretmek, öğrenci ve akademisyen değişimleri yapmak istiyoruz” dedi. 
“Rektör Məhərrəmov’dan birliktelik vurgusu”  
          Nahcivan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saleh Məhərrəmov ise protokollerinin amacının; benzer sosyal ve kültürel ortamlara sahip iki ülkenin her birinde eğitim, bilim, kültür-sanat, tarım, hayvancılık, mühendislik ve araştırma alanlarında bilimsel araştırmalar yürütmek olduğunu belirtti.
           Yapılan konuşmaların ardından Rektör Məhərrəmov, akademik açılışa katılan Rektör Alma’ya teşekkür ederek katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.