ÇİFTÇİLERE HİBELİ BUĞDAY TOHUMU DAĞITILDI

Tarih : 2018-09-19 / Kategori : Genel Haber

ÇİFTÇİLERE HİBELİ BUĞDAY TOHUMU DAĞITILDI

             ''Mahsül Fiyatına Buğday Tohumu Projesi'' kapsamında ilimizdeki çiftçilerimize %50'si İl Özel İdaresi tarafından hibeli buğday tohumu dağıtıldı.
             Programa Valisi Enver Ünlü, İl Genel Meclis Başkanı Kurban Oluz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Yolcu, İl Genel Meclis üyeleri, birim amirleri ve çiftçilerimiz katıldı.

           Vali Ünlü, programda yaptığı konuşmada üretimin önemi üzerinde durarak; ''İnsanlar, tüm ihtiyaçlarını erteleyebilir ancak gıda ihtiyaçlarını erteleyemezler. Burdan yola çıkarak bize düşen sizin gibi değerli çiftçilerimizi arttırmak ve yeni çiftçilerimizi yetiştirmek. Topraktan gençlerimizi, çocuklarımızı uzaklaştırmamamız lazım. Çiftçiliğin yanında ticaretle de uğraşabiliriz, bu çiftliğimize mani değil. Çiftçilik, atalarımızdan, dedelerimizden bizim iyi bildiğimiz işlerden biri, bu işi bırakamayız, topraklarımızı imhal edemeyiz. Başta buğday olmak üzere Iğdır'ımızın beyaz altını pamuk, sarı altını kayısı ve bunların çeşitlerini arttırmamız lazım. Dağıtılacak tohum TİGEM'in üretip geliştirdiği, çok kaliteli bir tohum. İnşallah buğdayda, pamukda ve kayısıda bu tarz desteklemeleri arttıracağız. İlimizde üretilen kayısı, şeftali, elma ve pamuk gene burada işlensin istiyoruz. Bu noktada OSB'mize her türlü desteği veriyoruz. İnşallah fabrika sayılarımızı arttıracağız. Bundan sonra da göreceksiniz devletimiz bütün imkan ve kabiliyetlerini üretime verecek. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız sürekli söylüyor. Üretene her türlü desteği vereceğiz.'' dedi.
Program, tohumların çiftçilere dağıtılmasıyla son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.