Başkan Yikit Aşura Çadırını Ziyaret Etti

Tarih : 2018-09-19 / Kategori : Genel Haber

Başkan Yikit Aşura Çadırını Ziyaret Etti

           Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, beraberindekiler ile birlikte Zübeyde Hanım Bulvarın da (Belediye meydanı) kurulan Aşura Çadırını ziyaret etti. 
          Akşam saatlerinde yapılan çadır ziyaretine Başkan Yikit’in yanı sıra Başkan Yardımcısı Abdullah Yücebaş, HDP Iğdır İl Başkanı Hasan Sefa, DBP İl Başkanı Halis Güney, Belediye Meclis Üyeleri ve parti yöneticileri katıldı. Başkan Yikit, beraberindekiler ile birlikte çadır içerisinde bulunan kitap stantlarını ve maketler ile yapılan görsel alanları gezdi.

           Çadırı gezdikten sonra çadırda bulunanlar ile bir süre sohbet eden Başkan Yikit;” Iğdır farklılıkların hoşgörü ve saygı ile harmanlandığı mozaik bir şehir olma özelliğine sahiptir. Biz her türlü inanışa, dine, mezhebe saygı gösteriyoruz. Bugün kurulan bu Aşura çadırında vatandaşlarımızın yanında olmak istedik.
          İslam tarihinde beklide en acı olay olan Kerbela faciasının üzerinden yüzlerce yıl geçmesine rağmen acısının tazeliği halen kalplerde bulunmaktadır. 1400 yıl önce Kerbela da yaşananlar İslam tarihi açısından kara bir leke olup İmam Hüseyin’in (a.s) mesajı zihinlere kazınmıştır. Yüzyıllar geçmesine rağmen İmam Hüseyin’in yası tutulmaya devam edilmektedir.” Dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.