GÜZLÜK EKİM DÖNEMİNE TOPRAK ANALİZİ İLE BAŞLANMALI

Tarih : 2018-09-24 / Kategori : Genel Haber

GÜZLÜK EKİM DÖNEMİNE TOPRAK ANALİZİ İLE BAŞLANMALI

         Toprak analizi, toprağın gübre ihtiyacını ortaya koyan bilimsel bir yöntemdir. Toprakta bulunan faydalı bitki besin elementi düzeylerini ve o toprakta yetiştirilecek bitkilerin ihtiyacı olan gübrenin miktar ve cinsini belirlememizi sağlar. Özellikle birim alandan, yüksek ve kaliteli ürün alınması ve toprağın verimliliğinin devamlılığının sağlanması için gereklidir. Toprak analizi yapılmaz ise gereğinden fazla veya az gübre uygulanabileceği gibi hatalı bir gübre çeşidi de kullanılabilinir.

 

          Güzlük ekim dönemine girdiğimiz bu günlerde, ekim veya dikim işlemleri öncesinde toprak analizi yaptırılarak, uygun gübreleme programının oluşturulması yetiştiricilik döneminin, verimli geçmesi açısından büyük önem arz etmektedir.
            İl Müdürlüğümüz ile Iğdır Üniversitesi Rektörlüğü arasında yapılan protokol ile birlikte, çiftçilerimizin kurumumuza vermiş oldukları dilekçelere istinaden, Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şube Müdürlüğünde görevli, alanında uzman ziraat mühendisleri, arazide gerekli çalışmaları yaparak, uygun alet ve ekipmanlar ile toprak örnekleri almaktadır. Alınan toprak örnekleri, Iğdır Üniversitesine bağlı Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezine (ALUM) ulaştırılmakta ve gerekli analizler bu merkezde yapılmakta olup yetiştirilecek bitki türüne göre uygun gübreleme programı oluşturulmaktadır. Yapılan protokol ile birlikte İl Müdürlüğümüzce alınan ve analiz edilen her bir numune için çiftçilerimiz 58 TL yerine sadece 25 TL ücret ödeyecektir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası