IĞDIR VALİSİ S. SAFFET KARAHİSARLI "ENGELLİ VATANDAŞLARA HERKES SAHİP ÇIKMALIDIR" DEDİ

Tarih : 2007-12-04 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı, 3 Aralık Dünya Özürlüler günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak “engelli vatandaşlara herkes sahip çıkmalı" dedi.
    Karahisarlı, yayınladığı mesajda: Toplumda, bazı insanlarımız, doğuştan veya hayatın akışı içinde meydana gelen ta lihsiz olaylar neticesinde bazı uzuvlarını tam olarak kullanamaz hale gelerek, fiziksel veya zihinsel engelleriyle hayatın geri kalanını sürdürmek zorunda kalmaktadır.
 

   Ülke nüfusumuzun yaklaşık %12'sini özürlü vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Bu insanlarımızın, özür derecesi ne olursa olsun, başta eğitim olmak üzere, sağlık, istihdam ve sosyal güvenlik gibi haklardan eşit şekilde istifade etmeleri, Anayasamızda ifadesini bulan "Sosyal Devlet" anlayışının bir gereğidir.
    Özürlü fertlerin sosyal hayatta kendini ifade edebilmesi ve günlük hayatta karşılaştıkları problemlerin giderilmesi için devletimiz, hukuki ve maddi şartları iyileştirerek, özürlü vatandaşlarımızın rehabilitasyonunu, bu insanlarımızın sosyal ve ekonomik hayata tam olarak katılmaları için çalışmaktadır. Bu vatandaşlarımızın sorunlarına kalıcı ve sağlıklı çözüm bulunması, devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın tümünün desteğiyle mümkün olabilir. Bu konuda Iğdır'ımızda rehabilatas yon merkezi açtık. Her türlü desteğimizi vermekteyiz. Eğitilebilir durumda olan çocuklarımızıda okutuyoruz.
    Sadece özürlüler gününde değil, her gün, her an özürlü insanlarımıza gerekli ilgiyi, şefkati gösterecek bir yüreğe sahip olan aziz milletimizin desteği ile özürlülerimiz sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta hak ettikleri yeri alacak ve hayata olan bağlılıkları güçlenecektir.
    Özürlüler gününün, toplumun her kesiminde bu konudaki toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olması temennisiyle, 3 Aralık Dünya özürlüler günü'nü kutlar, özürlü vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte huzur ve mutluluk içinde yaşamlarını sürdürmelerini dilerim " dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.