KÜÇÜK BAŞ HAYVAN ÜRETİCİLERİ ZORDA

Tarih : 2007-12-06 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır'da hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar küçükbaş hayvanların para etmediğinden şikayetciler.
       Iğdır'a bağlı Karakoyunlu ilçesi Bulakbaşı köyünde yıllardan beri hayvancılık yapan İbrahim Atalar, Mehmet Gültekin, Cihangir Öpçi, 3-4 yıldır hayvancılık can çekişiyor. Hayvan para etmiyor. Artık bu işin tadı kalmadı. 4 yıl öncesine kadar köyümüzde 25- 30 bin hayvan vardı bu sayı şimdi 8 bine düşmüştür. Vatandaş zarar edince hayvanını satıp başka işe yöneliyor. Gidiş iyi değil" dediler.
       2

002 yılında bir çift koyunu 600-700 YTL, bugün ise 180-200 YTL sattıklarını hatta müşteri bulamadıklarını belirten vatandaşlar, "Artık bu işin tadı kalmamıştır hükümet acilen önlem almalı çare bulmalı, arpanın kilosu 50-55 YKR, saman, ot   30 YKR, olmuş fakat hayvan fiyatı düşmüş durumda, yem parası bile kurtarmıyor, şu anda kış mevsimini nasıl geçireceğiz diye kara kara düşünüyoruz" şeklinde konuştular.
       Iğdır'da daha doğrusu doğu bölgesinde hayvancılık can çekişiyor diyen Iğdır Ticaret ve Borsa Başkanı Ramazan Güneş, şunları söyledi: "Iğdır bir zamanlar hayvancılık merkeziydi. Terör olaylarından önce bir milyon olan hayvan sayısı 300 binlere kadar inmişti. Daha sonra bu sayı huzur ortamı ile arttı. Şu an 550 bin küçükbaş hayvanımız var fakat para etmiyor. Ot, yem, arpa, saman çok pahalı ama hayvan çok ucuz. Bu konuda hükümet destek vermeli. İhracat yolunu açmalı, Kasapta koyun eti 10–12 YTL bir koyun en iyisi 100–130 YTL bu çarpıklık gideril meli. Yoksa Iğdır'da hayvancılık gittikce ölüyor" dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.