ÇIRAK ÖĞRENCİ KAYITLARI SÜRÜYOR

Tarih : 2008-01-14 / Kategori : Genel Haber

  Iğdır'da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Çıraklık ve Yaygın Eğitim merkezine alınacak Çırak Öğrenci Kayıtlarının devam ettiği açıklandı.
     Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek yaptığı yazılı açıklamada, çeşitli dallarda kurs açıldığını ve öğrenci kayıtlarının 7 Ocak 2008 tarihinde başladığını ve 11 Şubat`ta sona ereceğini söyledi. 
  

     Kurslara, 14 yaşını doldurmuş 19 yaşından gün almamış, en az ilköğretim okulu mezunu olanların müracaat edebileceğini söyleyen Şimşek, "Kayıtlar Sanayi sitesindeki Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yapılmaktadır. 19 yaşından gün almış olanlardan daha önce çıraklık eğitiminden geçmemiş olanlar, yaşlarına ve eğitim seviyelerine uygun olarak düzenlenecek mesleki eğitim proğramlarına göre çıraklık eğitimine alına bileceklerdir." dedi.    Çıraklık Eğitiminin Çırak Öğrencilere sağladığı faydalar konusunda da açıklamada bulunan Milli Eğitim Müdürü Şimşek "Çırak Öğrenciler, Sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınarak iş kazası, meslek hastalığı ve hastalık sigorta primleri devletimiz tarafından karşılanmaktadır.  Askerlik işlemleri eğitim sonuna kadar tecil edilmektedir. Diğer örgün eğitim kurumlarındaki tüm öğrenci haklarından faydalanmaktadır. Çıraklık Eğitimini tamamlayanlar Kalfalık, Kalfalık eğitimini tamamlayanlar Ustalık belgesi almaktadır." dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.