TARIM MÜDÜRLÜĞÜNDE GECE EĞİTİM SÜRÜYOR

Tarih : 2008-01-14 / Kategori : Genel Haber

   İlimiz Tarım Müdürlüğü Ekipleri Köylerde Gece Eğitimi Vererek Çiftçileri Tarım Ürünleri Konusunda Bilgilendiriyor. Iğdır 'ın  bitkisel ve hayvansal üretimde önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Iğdır Tarım Müdürü Cihan Akbaş yaptığı yazılı açıklamada, bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, Iğdır  ekonomisine kazandırılacağını söyledi. 
     

    Iğdır'ın en büyük geliri olan şeker pancarına uygulanan kota sebebiyle önümüzdeki yıllarda alternatif ürün olarak ay çiçeği ve mısır  üretimi üzerine gerekli çalışmaların başlatıldığını belirten Akbaş  şunları söyledi: "Doğu Anadolu Bölgesi'ne kolay uyum sağlayan zengin vitamin içeriğine sahip olan ayçiçeği, mısır  ve fasulye önemli bir kazanç olacaktır. 
      Devlet desteğinin daha yüksek olduğu ayçiçeğine çiftçiyi yönlendirdiğimiz takdirde hem şeker pancarı kotası derdinden kurtarılacak hem de birim alanda daha yüksek gelire kavuşabilecektir. Ayçiçeği kanola gibi  alternatif ürünler ekilirse  çiftçimizin geçiş dönemini kayıpsız atlatmasının yanı sıra yüksek gelir kazanabilir gerçeği ile önümüzdeki yıllarda bu konuda daha kapsamlı çalışmalar yapılması planlanmaktadır." dedi.
   Akbaş, özellikle tarım yapılan 100' e yakın köyde ilçe ve il Tarım müdürlüğü ekiplerinin çiftçileri çeşitli konularda aydınlatmak için gece eğitimi yaptığını belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.