DR. MURAT PARİM VEREM SAVAŞ DİSPANSERİNE YENİDEN BAŞHEKİM OLDU

Tarih : 2008-01-15 / Kategori : Genel Haber

 Yıllarca Iğdır Verem Savaş Dispanserliğinde başhekim olarak çalışan Dr. Murat Parim 2 yıllık ayrılıktan sonra yeniden görevine döndü.
          Geçen yıl görevinden alınarak 1.nolu Sağlık ocağında görevlendirilen Dr. Murat Parim'in eski görevine dönmesi hastaları tarafından memnunlukla karşılandı.
              

   Dr.  Murat Parim, A.A muhabirine yaptığı açıklamada "aktif olarak Iğdır'da 33 hastamız bulunmaktadır. Bunları yakından takip edip ediyoruz. Koruma altına alınan 27 hasta bulunmaktadır. 1 Yıl içinde  taraması yapılan PPD testi için yaklaşık 1300 kişide test yapılmıştır. 2500 kişiye de verem aşısı yapılmıştır" dedi.
         Veremin bulaşma, tedavi ve korunma yollarını anlatan Parim, verem hastalığı ile ilgili olarakta şunları söyledi: "Türkiye'de 25 ile 30 bin dolayında verem hastası var. Günümüzde de çok sayıda insan verem mikrobu taşımaktadır. Verem solunum yoluyla bulaşan bir hastalıktır. Yerlere tükürmeyelim. Öksürürken ağzımızı kapatalım. Verem, tedavi gören hastalarla birlikte iyi beslenemeyenlere, sigara içenlere ve şeker hastalarına daha kolay bulaşır. Veremin tedavisi ücretsizdir. 15 günden fazla öksürük çekenler, kanlı balgam çıkaranlar, ateşi olanlar, gece terlemesi olanlar, sürekli zayıflayanlarla iştahsız olanların en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını istiyoruz. Verem tedavi edilebilen bir hastalıktır. Tedavisi de ücretsizdir. Yeter ki geç kalmayalım" dedi.

Facebook Beğenenler

  1. recep 2012-01-16 08:30:33

    mrb sayin murat parim ben annemin hastaligi hakkinda size danisacaktim bi yardimci olursaniz size ulasabilecegim bu numara bana verirseniz sevinirim

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.