KANSER ERKEN TEŞHİS VE TARAMA MERKEZİ KURULACAK

Tarih : 2008-01-15 / Kategori : Genel Haber

  Iğdır valiliğinden yapılan açıklamada geçen yıl Iğdır da bulunan 16 sivil toplum örgütünün Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a göndermiş olduğu "Ermenistan'da bulunan Medzamor nükleer santralinden yayılan radyasyonun kanser vakalarını artırdığı, bu konuda tedbir alınması yönündeki" dilekçeleri üzerine Sağlık Bakanlığı Iğdır'da     “Kanser Erken Teşhis Ve Tarama Merkezi " kurulması için çalışma başlattı.
   

   Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığından Prof. Dr. A. Murat Tuncer  imzalı Iğdır valiliğine gönderilen yazıda    Kanser Erken Teşhis Ve Tarama Merkezi  için yer tespiti yapılarak bakanlığa bildirilmesi istendi.
         Yazıda, "toplumun kanser ve kanserde erken teşhis ile taramanın önemi hakkındaki farkındalığını eğitim yolu ile artırmak, erken yakalanabilir kanserlerde erken teşhis  ve toplum tabanlı tarama faaliyetlerini yürütmek, bululunduğu ilde kanser kontrolünde etkin rol almak için Kanser erken teşhis, tarama ve eğitim merkezi kurulması planlanmaktadır. Bu merkez lerde Mamografi cihazı, ultrasonografi cihazı ve binoküler mikroskop cihazı ve eğitim için teknik malzemeler alınacaktır. Bunun için yer temininin bir an önce yapılarak bir sorumlu hekim görevlendirile rek 25 ocak tarihine kadar bildirilmesi" istendi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası