IĞDIR KENT KONSEYİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Tarih : 2008-01-25 / Kategori : Genel Haber

       03.07.2005 tarih ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 76. maddesi Belediye teşkilatlarının kurulduğu her yerleşim yerinde Belediyelere Kent Konseylerini kurma görevi vermiştir. Ayrıca Kent Konseylerine işlerlik kazandırmaya yönelik olarak İç İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Kent Konseyleri Yönetmeliği 08.10.2006 gün ve 26313 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. 

Kent Konseyi üyeleri Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Belediye Başkanı Nurettin Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ve diğer kamu kurum müdürlerini ziyaret etti.
Kent Konseyi Başkanı Asker Parlak yaptığı açıklamada: "Bahse konu kanun ve yönetmelik hükümleri doğrultusunda İlimizde 'de Iğdır Kent Konseyi kuruluş çalışmalarına Belediye Başkanımız Sayın Nurettin ARAS'ın Kent Konseyi Genel Kurul üyelerine yaptığı davet üzerine 28.12.2007 tarihinde Bahu düğün salonunda toplanarak başlanılmış olup, Kent Konseyi Genel Kurulu tarafından Kadın Meclisi-Gençlik Meclisi-Çocuk Meclisi-Engelliler Meclisi-Emekliler Meclisi ve Mahalle Meclisleri ile 14 değişik alanda İmar Ve Kentleşme Çalışma Grubu, Hukuk Ve İnsan Hakları Çalışma Grubu, Sağlık Çalışma Grubu, Tarım Çalışma Grubu, Kültür Ve Sanat Çalışma Grubu, Turizm Ve Tanıtma Çalışma Grubu, Çevre Çalışma Gurubu, Trafik Çalışma Grubu, Eğitim-Öğretim Çalışma Grubu, Ekonomi Çalışma Grubu, Hayvan Hakları Çalışma Grubu, Doğal Afetlere Hazırlık Çalışma Gurup larının kurulmasına karar vererek Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliği için ise; Ferhat AKKUŞ, Taner TAZEGÜN, Kamil ARSLAN, Veli TABARU, Baran TURAN, Sabiha SEVER, Tülay IŞIK, Turgay BAĞRI, Tamer KARASU, A.Kürşat ŞİMŞEK seçilerek göreve başlamış bulunmaktadırlar.
        Hepinizin bildiği gibi, Kent Konseyinin en önemli işlevi, Merkezi yönetim, Yerel yönetim ve Sivil Toplumla birlikte tüm kenti kucaklayan bir ortak akıl oluşturabilmesidir. Kent Konseyinin yukarıda belirttiğimiz üç önemli toplum kesimini, yatay ilişkiler bağlamında bir araya getirmenin başardığı ve o ortak aklı oluşturabildiği ölçüde yaptırım gücü de ağırlık kazanacaktır.
         Yine bu çatı altında demokratik katılımı yaygınlaştırabilmek, çok aktörlü veya çok ortaklı yönetim tarzını, yani yönetişimi hayata geçirebilmek, farklı sesleri, sağduyu ve uzlaşma kültür ünün ışığında terennüm edebilmekle mümkün olabilecektir. Ebetteki, ön yargılardan arınmış bir ortak akıl arayışı, bu kenti oluşturan tüm tarafların mutlak yararınadır. Beklentimiz ve umudumuz Kent Konseyinin her konuda sorunun parçası değil, çözümün parçası, İdeolojik körlüğün değil, yapıcı eleştirel ortak akılın egemen olmasıdır.
Bu bağlamda Kent konseylerinin görevlerini kısaca tanımlarsak;
İlimizin sorunlarını demokratik bir biçimde tartışmak, katılımcı demokrasi ilkelerini yaşama geçirmek, İlimizin sosyal, sanatsal, bilimsel, kültürel, çevresel önceliklerini belirleyip, çok seslilik ilkeleri ışığında çözüm önerilerini yerel yönetimlere iletmek ve uygulanmasını takip etmek, Yerel yönetimin proje uygulamalarını gündemine alarak kent konseyinde tartışılmasını sağlamak, sonucu yerel yönetime ileterek, uygulamasını takip etmektir.
            Sayın hemşehrilerimiz sizlerde yaşanabilir bir Iğdır için Kent Konseyi Meclisleri veya Çalışma Guruplarından herhangi birine katılabilirsiniz. Unutmayınız Iğdır Kent konseyi, Gönüllü çalışmanın, karşılıksız emeğin buluşma yeri, gelecek nesillere borcunuzu ödemenin en iyi yoludur.
             Iğdır Kent Konseyi'nde; birlikte çalışalım, birlikte çözüm üretelim, birlikte uygulayalım, birlikte denetleyelim. Gelin birlik olalım. Sürekli şikâyet edip eleştirmekle bir yere varmamız mümkün değil. Bir ucundan da siz tutmalı ve çaba göstermelisiniz" dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.