SOĞUKLAR TEZEK FİYATLARINIDA ARTIRDI

Tarih : 2008-01-26 / Kategori : Genel Haber

 İlimizde hakim olan Sibirya soğukları tezek fiyatlarını da artırdı. Geçen yıl 70 YTL satılan bir römork  tezek şimdi 120 ile 150 YTL arasında satılmaya başlandı.
            Kırsal alanda yaşayan fakir vatandaşların yaktığı hayvan dışkılarından üretildiği için "kokaryakıt" olarak adlandırılan tezek son 20 günde fiyatı aşırı soğuklardan dolayı arttı. 
        

Tezek satıcısı Hayrettin Galitekin, "Yıllardır bu işi yapıyorum bir ay öncesine kadar bir römork koyun tezeğini 100-120 YTL, sığır tezeğini de 80-100 YTL arasında satıyorduk. Son soğuklardan dolayı fiyatlar arttı. Kömür yakamayan kırsal alandaki vatandaşlar tezek tüketimini artırınca fiyatlarda arttı. Ve koyun tezeği 150, sığır tezeği de 130 YTL’ye çıktı. Bizde bu tezeği köyden alıyoruz traktöre yüklüyoruz daha sonrada sattığımızda evine kadar götürüp boşaltıyoruz. Hamal ve taşıma parası olarak hesaplarsak 50 YTL tutuyor." dedi.
         Tezek alıcısı Baki Beydüş 'te "Geçen ay bir römork tezek almıştım bitti. Havalar soğuk olduğu için çocuklar hasta olmasın diye çok yakıyoruz. Fiyatlarda talep olunca artmış ne yapacağımızı bilmiyorum” şeklinde konuştu.
                 Tezeğin ucuz olması sebebiyle rağbet gördüğünü ifade eden vatandaşlar, "Tezek odun gibi erken sönüyor. Sürekli olarak sobaya tezek atmak zorunda kalıyoruz. Ama daha ucuza mal oluyor. Köy evleri kalabalık olduğu için bir kaç soba yakılıyor. Bu sebeple kış mevsiminde yakacak masrafı aile bütçesine büyük bir yük getirdiği için tezek daha rağbet görüyor. Ama onunda fiyatı soğuklarla birlikte artı." diye konuştular.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası