49 BİN ÖĞRENCİ YARI YIL TATİLİNE GİRDİ

Tarih : 2008-01-26 / Kategori : Genel Haber

Öğrencilerde karne ve ödül heyecanı
bir arada yaşandı.
 İlimizde 49 bin öğrenci karnelerini alarak birinci yarıyıl tatiline girdi.
  Karne nedeniyle Meraşal Fevzi Çakmak ilköğretim okulu ile Besti Aydeniz Anadolu Kız Meslek lisesinde karne töreni düzenlendi.
 

Besti Aydeniz Anadolu Kız Meslek lisesinde Karne töreninde konuşan Iğdır Valisi S. Saffet Karahisarlı, "Sizlerin gözlerindeki pırıltı bizleri mutlu ediyor. Öğle insan vardırki çevresindekilere zarar veriyor kötülük veri yor. Öldüğü zamanda herkes iyiki öldü diyor. Öğle insanda var ki herkese yardımcı oluyor iyilik ediyor. Öldüğünde de herkes üzülüyor iyi insandı diyor. Bizlerde iyi sevilen insanlardan olacağız. Bizi okutan anne babamıza devletimize layık olacağız. Çalışacağız başaracağız. Hedefimiz Eğitimsiz kadın erkek tek bir insanın kalmamasıdır. Bunu başardığımızda en güçlü devlet haline geleceğiz" dedi.
 Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek de, “Iğdır'da 49 bin öğrencinin yarıyıl tatiline girdiğini hedeflerinin Iğdır'da eğitimin kalitesinin yükseltilmesi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Ulu Önder Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti projesine hizmet eden, çağdaş bir eğitim sistemini inşa etmek için çalışıyoruz. Kıymetli Veliler;
 Çocuklarımızın üzerine nasıl titrediğinizi bir baba olarak çok yakından biliyorum. İstiyorsunuz ki, onlar başarsın mutlu olsunlar. İyi bir karne bebekken attıkları adım kadar sizi sevindiriyor. Onların başarılarını arkadaşlarınızla gurur duyarak paylaşıyorsunuz. Bir eğitim öğretim yılı boyunca gösterdiğiniz ilginin ya da ihmalin sonucunu somut olarak çocuklarınızda görüyorsunuz. Kazanılan değerler için se vinmek ne kadar hakkınızsa ihmaliniz için o kadar sorumluluğunuz var demektir. Gün, yapılanları ve yapılmayanları değerlendirme günüdür. Gün çocuklarımızı azarlama ve onların heveslerini kırma günü değildir. Lütfen çocuklarınıza pek de alışkanlık haline getirmediğimiz empati ile yaklaşın ve onları daha iyisini yapmaları için cesaretlendirin. Unutmayalım ki ödüllendirmek, her zaman cezalandırmaktan daha pedagojiktir.
 Karnesinde zayıfı olan öğrencileri miz ikinci dönem bu derslerini düzeltsinler. Eğitim artık bir yarış olmuştur. Öğrencileri mizin hedefi bu yarışta önde gitmek olmalıdır" dedi.
 Besti Aydeniz Anadolu Kız Meslek Lisesi Müdürü Aysel Şaban da, “Okullarında 192 yatılı öğrencinin eğitim gördüğünü, en son teknolojik bilgisayar labortuvarları ile eğitim verdiklerini mesleki eleman yetiştirdiklerini” belirtti.
 Daha sonra sınıflar bazında birinci olan öğrencilerle ana sınıfı öğrencilerine karne ve taktirleri  Vali S. Saffet Karahisarlı, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, İl Deftardarı Yaşar Kısa ve protokol üyelerince verildi. Vali Karahisarlı, karne alan anasınıfı öğrencilerine şeker de dağıttı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası