Avcılara Sertifika

Tarih : 2008-02-06 / Kategori : Genel Haber

 İl Çevre ve Orman müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Avcılık kursunu tamamlayan 27 kişiye sertifikaları İl Çevre ve Orman Müdürlüğünde  İl  Müdürü Taner Tazegün tarafından verildi. 
  

  Müdür Tazegün Avcılara sertifika dağıtımından sonra yaptığı konuşmada; “İnsanoğlunun varoluşu ile başlayan avcılık, tarım ve hayvancılığın gelişmesi ile boyut değiştirmiş günümüzde İnsanların boş zamanlarını değerlendirdiği bir etkinliğe dönüşmüştür.
Doğadaki tüm canlıların bizlere miras değil bir emanet olduğu bilinci ile hareket ederek onları gelecek kuşaklara bırakmak için çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız” diyerek sürdüren Tazegün
 “Acımasız bireyler yerine, sorumluluğunun idraki içinde olan avcılara,
Merhametsiz bir avcı kimliği yerine, şefkatli bir avcıya
Kanunlara karşı çıkmayı marifet sayan bir kimlik taşımak yerine, arzu ve gereksinimlerini yasaların kendisine tanıdığı haklar çerçevesi içinde kullanan bir avcıyı her zaman isteriz. Bakanlık olarak tüm avcılardan beklentilerimiz 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa ve Merkez Av Komisyonu Kararlarına uymalarıdır.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür V. Mete TÜRKOĞLU;
Türkiye Dünya üzerindeki siyasi coğrafyadaki önemi yanında biyolojik coğrafya açısından da önemli bir konumda bulunmaktadır.
Bu özelliği nedeniyle Yurdumuz çok zengin bitki ve hayvan çeşitliliğine sahiptir. Yapılan tespitlere göre Yurdumuzda 9000 den fazla bitki, 132 memeli, 454 kuş, 106 sürüngen, 345 balık türü ile birlikte yaklaşık 80.000 canlı türü yaşamaktadır. Bu özelliği nedeniyle Yurdumuz Ülkeden çok Kıta özelliği taşımaktadır.
Bir yaban hayvanının sığınma, saklanma, dinlenme, yuva yapma, çiftleşme ve beslenme ihtiyacını gidermesine elverişli sosyal ilişkilerini gerçekleştirmesine uygun ve yeterli büyüklükteki alanlar acaba ne kadar vardır. Bunun sonunda unutmayalım ki doğada yaratılan her canlının yine doğadaki yaşam zincirindeki her bir halkada bir görevi vardır. Örneğin tilkiyi yok edersek tarlamızdaki farelerin ne kadar çok arttığını ve zarar verdiğini görürüz. Yine doğanın çöpçüleri dediğimiz Akbabaları yok edersek ölen hayvanların leşlerinin etrafa hastalık yayacağını unutmamalıyız.
Bu Bilinç ile;
1.Avcılık belgesine sahip olduktan sonra Avlanma pullu olarak ava çıkmaları,
2.Ava hergün değil, belirlenen av günlerinde ava çıkmaları buda hafta sonları ve Çarşamba günleri ile resmi tatil günleridir.
3.Belirlenen av limitleri kadar avlanmaları,
4.İlimiz sınırlarında yasaklanan yerlerde av yapmamaları,
5.Av tüfeklerinde takoz bulundurmaları yani tüfekte en fazla av esnasında 3 tane mermi olmalıdır.
6.Yasak edilen ve Nesli Tehlike altında olan av hayvanlarını avlamamalarını, örneğin İlimizde su samuru, tilki ve ayı gibi,
7. Av zamanı iyi bilinmeli av sezonu bitiminde ava gitmemeleri, çünkü bu dönemde hayvanlar ve kuşlar yavrulama dönemine girmektedirler.
8.Hileli usullerle, zehirle, elektronik aletlerle av yapmamaları İlimizde Avcı Eğitim kursları her yıl düzenli olarak açılacaktır. Amacımız İlimiz deki avcıları eğiterek sürdürülebilir düzenli, bilinçli avcılık yapmalarını sağlamak olacaktır. İlimizde bu güne kadar bununla iki kurs düzenlenmiş olup toplam bu kursa 82 Avcı katılımı sağlanmıştır. Bu avcılara 32 saatlik Avcı eğitim kursu verilmiş olup Kursta; Avcılı ğın tarihi ve felsefesi, Avcılıkta ahlaki değer, Yurdumuzdaki Av hayvanları, Avcılık Mevzuatı, Avda kullanılan av köpekleri, Av silahlar ve Avcılıkta görülecek kazalara karşı ilk yardım dersleri verilmiştir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.