IĞDIR OKUYOR KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Tarih : 2008-02-07 / Kategori : Genel Haber

    PROTOKOL ÜYELERİ İLE ÖĞRENCİLER BİRLİKTE OKUDULAR
IĞDIR VALİSİ S. SAFFET KARAHİSARLI "EVİMİZDE BİR SAAT TV KAPATIP KİTAP OKUYALIM" DEDİ.
 2007 Mayıs ayında başlayan "Iğdır Okuyor" projesi kapsamında protokol üyeleri ile ilköğretim öğrencileri birlikte yarım saat kitap okudular.  İlimizde ilköğretim çağındaki çocuklara okuma alışkanlığını geliştirmek için il genelinde başlatılan okuma seferberliği devam ediyor.  "Iğdır Okuyor" kampanyası dâhilinde Vali Saim Saffet Karahisarlı, Iğdır Kültür ve Kongre Merkezinde ilköğretim öğrencileriyle birlikte kitap okudu.

 Çocuklarla kitap okumaya Vali Saim Saffet Karahisarlı'nın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Vali yardımcıları Tuğba İnan, Mitat Gözen ve bazı daire amirleri katıldı.
  Kitap okuyan çocuklara hitaben bir konuşma yapan Vali Karahisarlı, "Geçtiğimiz yıl mayıs ayında 20 bin kitap temin ettik.  Hedefimiz bu yılsonunda bu sayıyı 50 bine çıkarmaktır. Tabii ki kampanyamız bu yılla da sınırlı kalmayacak. 100-150 bin kitaba ulaşmayı hedefliyoruz. İnşallah yurt çapında herkes, bu kampan yamıza destek verecek. Iğdır ili güneşin doğduğu yerdir. Güneş, yurdumuzu ilk Iğdır'dan aydınlatmaktadır. Güneşin ilk doğduğu yerde kitapların sizleri birer güneş gibi parlatacağına inanıyorum. Ayrıca anne-babalara sesleniyorum. Kitap okuma kampanyamıza evlerimizde de devam etmeliyiz. Bunun için her gün bir saat televizyon kapatılıp, kitap okumaya ayrılmalıdır. Her gün bir okulumuz kültür sarayımıza gelip kitap okuyacaklar. Bu binamızda her türlü sosyal aktiviteler de yapılmaktadır. Bütün okullarımız bu binamıza gelip, kütüphanemizden ve diğer kurslarımızdan yararlanabilirler." dedi. Daha sonra kitap okuyan çocukların yanından ayrılan Vali Saim Saffet Karahisarlı ve beraberindekiler, diğer kursları gezdi.  Kitap okuyan öğrenciler sinema salonuna geçerek çizgi film izlediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.