DEFTERDAR YAŞAR KISA UYARDI

Tarih : 2008-02-07 / Kategori : Genel Haber

  Iğdır Defterdarı Yaşar Kısa yaptığı açıklamada, basit usul vergi mükelleflerini uyararak beyannamelerini en geç 15 Şubat 2008 tarihine kadar Vergi Dairesine vermeleri gerektiğini belirtti. Defterdar Kısa, basit usulde vergilendirme kapsamında bulunan mükelleflerin, gerçek usulde vergilendirilen mükelleflerden farklı bir takım avantajlara sahip olduğunu söyledi.

Bunların; basit usulde defter tutulmaması, vergi kesintisi yapılmaması, muhtasar beyanname verilmemesi ve geçici vergi ödenmemesi gibi avantajlar olduğunu belirten Kısa, ayrıca basit usul mükelleflerinin mal teslim ve hizmetlerinin Katma Değer Vergisinden istisna olduğunu ve ticari kazancın tespitinde amortismana tabi iktisadi kıymet alış ve satışlarının dikkate alınmadığını söyledi. 
            Defterdar Yaşar Kısa, basit usule tabi mükelleflerin kullanacakları  belgeleri, zarfları ve beyannameleri bağlı oldukları oda veya esnaf birliklerinden  temin edebileceklerini, mükelleflerin kayıtlarının öncelikle mesleki yönden bağlı bulundukları odalar bünyesindeki bürolarda tutulacağını ancak isteyen ve bilgisi olan mükelleflerin de kayıtlarını kendilerinin tutabileceğini belirtti.
 Basit usulde vergilendirmede beyan için son tarihin 15 Şubat akşamına kadar olduğunu belirtilen Defterdar Kısa, geliri sadece basit usulde tespit edilen ticari kazançlardan ibaret olan mükelleflerin 2007 yılı ticari kazançlarını 15 Şubat'a kadar bağlı bulundukları Vergi Dairesine beyan ederek ilk taksiti 29 Şubat'a kadar, 2. taksiti ise Haziran ayı içinde ödeyeceklerini, basit usulde tespit edilen ticari kazancın dışında beyana tabi başka geliri (kar payı, faiz geliri,  kira geliri gibi) olanların ise ticari kazançlarını söz konusu basit usul gelirleriyle birlikte 15 Mart akşamına kadar beyan ederek iki taksitte ödeyeceklerini belirtti.
 Defterdar Kısa, 2007 yılı kazançlarına ait olup 2008 yılı Şubat ayının 15'i akşamına kadar verilmesi gereken beyannamenin süresi içinde verilmemesi durumunda mükelleflere usulsüzlük cezası kesilirken geç ödenen vergi için de gecikme faizi uygulanacağını açıkladı. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.