Iğdır Lisesi Mezunlarında Muhteşem Buluşma

Tarih : 2014-08-04 / Kategori : Eğitim

Iğdır   Lisesi Mezunlarında  Muhteşem  Buluşma

                 1965 yılında kurulan tarihi Iğdır lisesi mezunları ilk defa bir araya gelerek hasret giderdi.

                İST-TAD İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği başkanı Sefer Karakoyunlu ,okul Müdürü Ahmet Dursun Yalçın tarafından organize edilen Iğdır Lisesi mezunları buluşuyor orginizasyonu okul bahçesinde gerçekleşti.

                  Iğdır valisi Davut Haner,Emniyet Müdürü Yüksel Babal,Karakoyunlu belediye başkanı Kurban Kaya,Milli Eğitim Müdür vekili Ahmet Gelal,Havalimanı Müdürü Fikret Bağca ve mezunların katıldığı buluşmada neşeli dakikalar yaşandı. Büyük buluşma Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı.

                   Sunuculuğu yapan Neşe Sofuoğlu,” lisemizden mezun olan sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Burada hocalarımız meslektaşlarımız ,arkadaşlarımız var.Güzel bir manzara .Gelecek yıl daha güzel bir buluşma gerçekleştireceğiz.”dedi. Iğdır Lisesi mezunları adına Açılış konuşmasını yapan Sefer Karakoyunlu” Bu gün burada toplanmamızın amacı önce hasret gidermek, bir nebze de olsa geçmişimizi hatırlamaktır.

               Diğer bir anlatımla değerli öğretmenlerimiz ve okul arkadaşlarımızla kucaklaşmak ve Iğdır Lisesi mezunları arasında dostluk, kardeşlik ve dayanışma bağlarını kurmak ve bu dayanışmayı güçlendirmektir. Bu sebeple burada belirtmek isterim ki asıl hedefimiz ise özellikle Iğdır Lisesinden ve güzel Iğdır’ımızın çeşitli okullarından mezun olup, Iğdır dışında okuyan eğitim, öğretim ve barınma ihtiyacı olan kardeşlerimize yardımcı olmak, Iğdır’ımızı eğitim alanında hak ettiği yere taşımak bu amaç doğrultusunda çalışmak Iğdır Lisesi mezunları olarak yılda en az bir defa Iğdır Lisesinde Buluşmaktır. Yıllardır okul arkadaşlarımızla ve çok değerli öğretmenlerimizle bu konuları görüşüyorduk.

                  Bu buluşma ve kaynaşma geç de olsa bu güne nasipmiş. Tek amacımız dayanışma kardeşlik ve dostluklarımızı pekiştirmek ve bu dayanışmamamızı sonsuza dek sürdürmektir. Bu gün buraya samimi duygularla iştirak eden herkese Iğdır Lisesi mezunları adına sonsuz teşekkürlerimi ve minnettarlığımı bildirmek isterim. İstek ve dileğimiz şudur ki bir dahaki buluşmamıza kadar hayallerimizi gerçekleştirecek dayanışmamızı pekiştirecek bir dernek çatısı altında buluşmak ve Eğitime destek olmak için hep beraber çalışmaktır. Öğretmenlerimizden, Iğdır Lisesi mezunlarından, aynı zamanda burada bulunan tüm kardeşlerimizin akrabalarından ebediyete intikal edenlere rahmet hayatta olanlarda sağlık afiyet diliyorum. Aynı zamanda bizim dönemimizde Fransa’nın Dijon şehrinde yapılan halk oyunları yarışmasında Iğdır Lisesini birinci yapan ve kısa zaman önce aramızdan genç yaşta ayrılan değerli öğretmenimiz Sayın İbrahim Bozyeli rahmetle ve minnetle anıyoruz. O bize derdi ki gençler, ‘’bizim Azerimiz Kürdümüz yoktur biz bir kardeşiz bu kardeşliği sonsuza dek sürdürün’’ şimdi günümüzde bu sözlerin ne kadar önem arz ettiğini anlıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Sayın Valimi, Öğretmenlerimizi, Iğdır Lisesi mezunlarını ve siz değerli katılımcıları saygı ile selamlıyorum. Ayrıca İstanbul Iğdırlılar Derneği Başkanı Sinan Bayat ve yönetim kurulu üyelerine ve bu günkü bu organizasyonda ikramlarımızı sağlayan Hazar Koleji kurucularından Serdar Kavza’ya, Halk Eğitim ekibine, değerli sanatçımız Gökhan Erol Bey, siz değerli basın mensuplarına ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür eder saygılar sunarım.”şeklinde konuştu. Milli Eğitim müdür vekili Ahmet Gelal,’da”Buluşmayı sağlayanlara teşekkür ederim.Güzel bir buluşma Liseyi bitirenler den isteyim bu liseden mezun olan maddi durumu iyi olmayan çocukların okuması için dernekleşmeniz ve bu çocuklara burs sağlamanızdır.Dernek kurmanız konusunda bize düşen görev varsa ne gerekirse yaparız”dedi. Daha sonra okul müdürü Ahmet Dursun Yalçın ,Okul hakkında bilgi vererek kendisinin çocuklarının da Iğdır lisesi mezunu olduğunu okuldan mezun olanlar arasında milletvekili, Vali gibi bürokratlar olduğunu mezun olanların çoğunluğunun üniversite okuyarak mevki makam sahibi olduğunu vurgulayarak bu sen okul birincimiz Ege Tıp fakültesini kazandığını söyledi. Ardından Emekli Albay Hanefi Yıldırım, Öğretmen Ekrem Baydar, Doktor Emin Akyıldız, Mehmet Kum anılarını anlattı. Öğretmen Seçim Okut şiir okudu. Halk eğitim Merkezi Halk oyunları ekipleri güzel bir gösteri sundu. Iğdırlı Pop Star sanatçısı Gökhan Erol ,birbirinden güzel şarkılar söyledi. Proğram Hazar Kolejinin dağıttığı döner ikramı ile sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.