Iğdır Üniversitesi’nde “Sanatla Hayat Arasında Bir Mehmet Akif Portresi” Konulu Konferans Düzenlendi

Tarih : 2014-12-17 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi’nde “Sanatla Hayat Arasında Bir Mehmet Akif Portresi” Konulu Konferans Düzenlendi

            Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Konferans Salonunda “Sanatla Hayat Arasında Bir Mehmet Akif Portresi” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Konuşmacı olarak Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Erbay katıldı.

 

           Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Bal ve Prof. Dr. Mehmet Faik Yılmaz’ın katıldığı konferans, öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Mehmet Akif Ersoy’un kişiliği, hayatı ve eserleri hakkında bilgiler vererek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Erdoğan Erbay, Akif’in hayatı bir bütün olarak algılayıp yorumladığını ve insanlık için iyi, güzel ve faydalı olanı üretmeye çalıştığını kaydetti. 

             Toplumun yaşadığı ıstırabı ve acıyı eserlerinde yansıtan Akif’in Safahat’ını hayatın içine taşımak gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Erdoğan Erbay, Akif’in, bir fikir adamı ve şair olarak gençliğimiz için önemli bir model olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Erbay, Mehmet Akif Ersoy’un hiçbir zaman yalana tenezzül etmeyen karakterini, çalışkan olmasını, yardımsever olmasını, duyarlılık sahibi bir insan olmasını, onun örnek alınabilecek özelliklerinden sadece bir kaçı olarak sıraladı. 

             Konferans Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bal’ın, Prof. Dr.  Erdoğan Erbay’a plaket taktim etmesiyle son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.