Tır Dolusu 5 Milyon Tl Değerinde Kaçak Sigara Yakalandı Operasyonu Iğdır Emniyet Müdür Yüksel Babal Yönetti

Tarih : 2014-09-15 / Kategori : Gündem

Tır Dolusu 5 Milyon Tl Değerinde Kaçak Sigara Yakalandı Operasyonu  Iğdır Emniyet Müdür Yüksel Babal Yönetti

             Iğdır Emniyet müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği kaçakçılık operasyonunda,  TIR dolusu  5 milyon değerinde 534 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

           Iğdır tarihinden yapılan en büyük sigara kaçakçılığı operasyonu olduğunu belirten Emniyet Müdürü Yüksel Babal,”Kaçakçılara geçit yok. Bu sigaralar sağlığa zararlı ayrıca ülke ekonomisine de zarar veriyor.vatandaşlardan isteğimiz hiç sigara içmesinler, içenlerde bu sigaraları içmesin içinde sağlığa zararlı çok madde var gerçek sigara ile alakası olmayan maddelerden yapılıyor.”dedi.

             Edinilen bilgiye göre, kent genelinde kaçakçılığa yönelik çalışma başlatan Iğdır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Ağrı ilinin  Doğubayazıt ilçesinden İstanbul'a kaçak sigara götürüleceği bilgisine ulaştı.   Bunun üzerine harekete geçen emniyet ekipleri, kentin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları kurdu. Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal tarafından yürütülen operasyon kapsamında durdurulan bir TIR’ın sahte mühürle mühürlendiğini belirleyen polisler, TIR’ı emniyet binasının bahçesine çekti.   Cumhuriyet Savcılığından gerekli izinlerin alınmasının ardından kapakları açılan TIR’dan, piyasa değeri yaklaşık 5 milyon lira olan karton ve çuvallar içinde toplam 400 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Sigaraları TIR’dan indirmeye başlayan emniyet ekipleri, sayının fazla olması nedeniyle hamal tuttu.   Tutulan hamallar sayesinde el arabalarına yüklenen sigaralar bu şekilde taşınabildi.   Yakalanan sigara miktarının, Türkiye tarihinde yapılan operasyonlar arasında bir seferde en fazla sigara yakalanan operasyon olduğu öğrenildi. Olaya ilişkin gözaltına alınan TIR şoförünün emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.