Futbolun ustaları Iğdır’da

Tarih : 2014-10-02 / Kategori : Gündem

Futbolun ustaları Iğdır’da

         Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor” Projesi kapsamında Iğdır Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürü Kasım Aydoğdu ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Karaca’nın organizasyonunda  Iğdır’lı gençler Türk Futbolunun önemli isimleriyle bir araya getirdi.

 

         Gençleri spora teşvik etmek ve bölgelerarası eşitsizliği azaltmak amacıyla Doğu ve Güneydoğudaki 13 ilde uygulanmakta olan Proje Iğdır’da  büyük bir ilgiyle karşılandı. Proje kapsamında yapılan toplantıda eski milli futbolcular Tanju ÇOLAK, Hami MANDIRALI, Ali GÜLTİKEN, Ogün Altıparmak, Semih YUVAKURAN ve  Hasan VEZİR  bugün uçakla Iğdır’a geldi. 

          Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gelen Misafirlere Merkezdeki bir lokantada yemek verildi. Yemeğe Iğdır Gençlik Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, futbol İl temsilcisi Ahmet Güneş, Amatör Spor Kulüpleri(ASKF)Başkanı Filit Yıldırım, Melekli Spor Klüp Başkanı Uğur Artantaş, Iğdır Amatör spor kulüpleri Başkanları ve çok sayıda futbolcu katıldı. Futbolun yıldızları, spor hayatlarından örnekler vererek başarılı bir sporcu olabilmek için yapılması gerekenler konusunda gençleri bilgilendirdiler.Iğdır’a gelen heyet Atatürk Caddesi üzerinde yürüş yaparak halkla selamlaşarak sohbet etti. 

             FUTBOLUN USTALARINDAN VALİ DAVUT HANER’E  ZİYARET

          Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği “Futbol Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor” projesi kapsamında İlimize gelen Türk futbol tarihine geçmiş ünlü futbolcular Vali  Davut Haner’i Makamında ziyaret ettiler.Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürünün de hazır bulunduğu ziyarette Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Ogün Temizkanoğlu ve Hasan Vezir’i Makamında ağırlayan Valimiz, böyle başarılı futbolcuları ilimizde görmenin son derece memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, ünlü futbolculara projeye sağladıkları katkılar nedeniyle ziyaret anısına birer plaket takdim etti. Iğdırlı gençlerle bir araya gelmek üzere İlimizde bulunan futbol ustaları, Vali Davut Haner’e göstermiş olduğu yakınlık ve nezaketten dolayı teşekkür ettiler.

           IĞDIR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ POLİS GÜCÜ  SPOR KULÜBÜ ZİYARET

        Eski milli futbolcular Tanju ÇOLAK, Hami MANDIRALI, Ali GÜLTİKEN, Ogün Altıparmak, Semih YUVAKURAN ve  Hasan VEZİR Iğdır Polis Evinde Iğdır Polis Gücü Spor Klübünün açılışını yaptı.Açılışta konuşan Eski Futbolcu Tanju ÇOLAK, Gençlerimizi kutluyorum zararlı alışkanlıklardan uzak durarak spora yönelmeleri bizleri sevindirdi. Özellikle Türkiyede bir çok ili ziyaret ettik ilk kez bir emniyet müdürlüğünde Polis gücü spor klübünün kurulması bizleri sevindirdi. Bu Klübün örnek olmasını diliyorum. Bu projeyi gerçekleştiren Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal ve Iğdır Emniyet Teşkilatını kutluyorum. Genç spor külübü sporcularınIda tebrik eder madalyalar kazanmalarını diliyorum.”dedi. Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal’ise bir birinden değerli futbolcularımızla bir arada bulunmak bizleri sevindirdi. Özelikle Iğdır’da olmaları ayrı bir güzellik kattı. Iğdır Üç ülkeye sınır olan bir il Azerbaycan, İran ve Ermenistan’a sınır olan bir il ve bunun yanısıra Dünyanın en büyük dağı olan Ağrı dağı eteklerinde olması ayrı bir ayrıcalık.  Bu güzel cennet ilimizde gençlerimizi sporun her alanında kendilerini geliştirmekte ve kötü alışkanlıklardan uzak durarak spora yönelik bir gençlik yetişiyor. Iğdır Emniyet müdürlüğü Polis gücü spor klübüde buna birer örnektir. Gençlerimiz klüp olarak bir çok başarıya imza atacaklarına inanıyorum.”dedi. Daha sonra Iğdır Emniyet Müdürlüğü spor klübünün açılış pastasını Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Futbol ustaları ve Polis gücü sporcuları birlikte kesti. Daha sonra Futbolun ustaları şehir stadyumunda gençlerle maç yaptı. Maçın Başlangıç Vuruşunu Iğdır Valisi Davut Haner yaptı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.